Stockholm : din och farmors farmors stad (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
85
Utgivningsdatum
2013-04-20
Upplaga
1
Förlag
Stockholmia förlag
Medarbetare
Messing, Marit (form)
Dimensioner
245 x 265 x 10 mm
Vikt
661 g
SAB
Ncaa
ISBN
9789170312564
Stockholm : din och farmors farmors stad (inbunden)

Stockholm : din och farmors farmors stad

Inbunden Svenska, 2013-04-20
129
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Läs om hälaren Morsan, barnen som stämde staden, arbetsnarkomanen Albert Lindhagen, strutsarna i Sumpan, hypnosdoktorn, fortköraren som blev ikappsprungen av polisen, grisarnas skräck, förorternas framväxt, den tatuerade pojken, industrialismen, politikerna som var tvungna att skrika, swingpjatten, kampen för kvinnans rösträtt..

År 1863 kunde man bara resa till Stockholm med båt eller hästvagn. Tjuvbarn sprang i gränderna, skarprättaren hög huvudet av dödsdömda och det fanns varken lekplatser eller idrottsplatser. Bara några få hade rinnande vatten och barnadödligheten var stor. Stockholm var en liten, omodern och smutsig stad som styrdes på gammaldags sätt. Men just detta år inrättades Stockholms stadsfullmäktige. Bara de rikaste stadsborna fick rösta på vilka som skulle få styra staden, men det var början på något nytt.

150 år senare har nästan alla vuxna stockholmare rösträtt. Staden har vuxit och förändrats till oigenkännlighet. I Stockholm din och farmors farmors stad berättar arkeologen och författaren Jonathan Lindström med text, illustrationer och unika foton stadens fantastiska historia under fullmäktiges tid. Läs om hälaren Morsan, barnen som stämde staden, arbetsnarkomanen Albert Lindhagen, strutsarna i Sumpan, hypnosdoktorn, fortköraren som blev ikappsprungen av polisen, grisarnas skräck, förorternas framväxt, den tatuerade pojken, industrialismen, politikerna som var tvungna att skrika, swingpjatten, kampen för kvinnans rösträtt, de hemska biograferna, cityrivningen, nazisterna, trädfällning, söderbon som hoppade fyrtio meter ner i en grund bassäng, avhuggna råttsvansar, bomberna i Eriksdal, Annas OS-uppsats och Kungsankravallerna. Man får veta (nästan) allt om hur en av världens vackraste och modernaste städer har vuxit fram, och dessutom spana in i framtiden!

Boken vänder sig till barn i mellanstadieåldern, men är minst lika lärorik och rolig för vuxna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stockholm : din och farmors farmors stad
  2. +
  3. Stockholm från början

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stockholm från början av Jonathan Lindström (inbunden).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Stockholm : din och farmors farmors stad