Politiken (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
92
Utgivningsdatum
2018-01-25
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Jais-Nielsen, Eva (form)
Dimensioner
226 x 154 x 10 mm
Vikt
234 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789170379840
Politiken (häftad)

Politiken

Häftad Svenska, 2018-01-25
185
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Med stor experimentlusta växlar Rådberg mellan att sampla jollrande barnramsor och skriva om fackföreningens svek mot lågavlönade kvinnor."
Dagens ETC

Det är vi som ska vara i omsorgen varje dag. Man sa, ni måste tillåta er att känna att ni är värdefulla. Det är vi som ska vara i vården varje dag. Flickan sitter i hörnet : du valde omsorg, (det var en gång. Att forma sig till arbete. Vi är fri att skylla oss själva. Det är ett villkor att allt är villkorat. Ovanor skjuts åt sidan. Det är i övergången i manual tjugofyratimmarssamhälle. Privat Service. Kvinnliga arbetare. Offentlig Omsorg. Endast en tredjedel jobbar dag, dagtid under vardagar. Ordet jämställd snurrar (krasande centrifug. Det är konsumtion. Konsumtion som konsumera kvinnokropp.

Vi har alla mött dem på förskolan, fritids, sjukhus, äldreboenden och skolmatsalar de som ser och ger. Om dem handlar Helene Rådbergs nya diktsamling, den första på tio år. Med POLITIKEN når hennes systerskapsdikt sitt fulländade uttryck.

Helene Rådberg mottog Jan Fridegårdpriset 2016 för en poesi som synligt sammanflätar politiken, den egna erfarenheten och kroppen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Politiken
  2. +
  3. Mitt arbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mitt arbete av Olga Ravn (inbunden).

Köp båda 2 för 409 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Helene Rådberg

  • Mammajournalerna

    Helene Rådberg

    "För någon vecka sedan visste jag inte vem Helene Rådberg var. Nu kommer jag aldrig att glömma henne. Att läsa hennes " Mammajournalerna " känns i både mage och hjärta." Blekinge Läns Tidning I vuxen ålder begär Helene ut sin m...