Manlighetens omvandlingar : ungdom, sexualitet och kön i heteronormativitetens gränstrakter (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Skriftserien Studier av samtidskultur
Antal sidor
246
Utgivningsdatum
2005-10-01
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Medarbetare
Johansson, Thomas (red.)
Dimensioner
210 x 135 x 15 mm
Vikt
320 g
SAB
Vndb-c ,Ohjb-c
ISBN
9789171732231

Manlighetens omvandlingar : ungdom, sexualitet och kön i heteronormativitetens gränstrakter

Häftad,  Svenska, 2005-10-01
188
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
På senare år har intresset för det som i Sverige ofta kallas »mansforskning» ökat markant. Manlighetens omvandlingar är ett resultat av detta ökande intresse. Den har tillkommit inom forskningsprojektet »Ungdom, kön och sexualitet i gränslandet» och en rad forskare belyser ur olika synvinklar unga mäns identitetsskapande. Syftet är att uppnå en mer nyanserad bild av ung manlighet än de som hittills präglat ungdomsforskningen. En grupp av bidrag diskuterar kopplingen mellan kropp, kön, sexualitet och identitet och ställer frågan om manlighetens gränser. På olika sätt är författarna influerade av poststrukturalistisk analys av kön. Den andra gruppen bidrag undersöker skapandet av bilder och föreställningar om unga män med särskilt fokus på »unga invandrarmän.»
Boken ingår i Skriftserien studier av samtidskultur som utges av Centrum för Kulturstudier vid Göteborgs universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Manlighetens omvandlingar : ungdom, sexualitet och kön i heteronormativitetens gränstrakter
  2. +
  3. Faderskapets omvandlingar : frånvarons socialpsykologi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Faderskapets omvandlingar : frånvarons socialps... av Thomas Johansson (häftad).

Köp båda 2 för 373 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Thomas Johansson

Övrig information

På senare år har intresset för det som i Sverige ofta kallas »mansforskning» ökat markant. Mannlighetens omvandlingar är ett resultat av detta ökande intresse. Den har tillkommit inom forskningsprojektet »Ungdom, kön och sexualitet i gränslandet» och en rad forskare belyser ur olika synvinklar unga mäns identitetsskapande.
Syftet är att uppnå en mer nyanserad bild av ung manlighet än de som hittils präglat ungdomsforskningen. En grupp av bidrag diskuterar kopplingen mellan kropp, kön, sexualitet och identitet och ställer frågan om manlighetens gränser.
På olika sätt är författarna influerade av poststrukturalistisk analys av kön. Den andra gruppen bidrag undersöker skapandetr av bilder och föreställningar om unga män med särskilt fokus på »unga invandrarmän.»