Introduktion till vetenskapsteorin (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2018-12-11
Upplaga
4
Förlag
Bokförlaget Thales
Medarbetare
Ragnarsson, Peter (form)
Dimensioner
230 x 155 x 19 mm
Vikt
501 g
SAB
Ddc
ISBN
9789172351141
Introduktion till vetenskapsteorin (häftad)

Introduktion till vetenskapsteorin

(4 röster)
Häftad, Svenska, 2018-12-11
229
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Boken ger en införing i vetenskapsteori utan att kräva några filosofiska förkunskaper, men knyter an till olika vetenskaper. De gemensamma dragen i olika vetenskaper betonas, men läsaren får samtidigt en bred överblick över olika former av vetenskaper. Boken är därför användbar oavsett vilken vetenskap man primärt är mest intresserad av.

I tretton kapitel behandlas: vetenskapens framväxt; begreppet kunskap; hypoteser och hypotesprövning; vetenskapliga data; kvantitativa och kvalitativa metoder; orsaker och korrelationer; förklaringar; förklaringar i samhällsvetenskaperna och humaniora; vetenskapliga lagar; kropp medvetandeproblemet; teorier, modeller och verkligheten; teorier om vetenskapens utveckling; vetenskap och värderingar.

Ett särskilt appendix tar upp elementära logiska begrepp av nytta för diskussionen om hypotesprövning och vetenskapliga lagar. Till kapitlen hör en uppsättning diskussions- och övningsuppgifter.

Den fjärde upplagan innehåller en rad rättelser och ändringar. Lars-Göran Johansson är professor i teoretisk filosofi vid Uppsala universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Introduktion till vetenskapsteorin
 2. +
 3. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv... av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri (pocket).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars-Göran Johansson

 • Att förstå kvantmekaniken

  Lars-Göran Johansson

  Går det att förstå kvantmekaniken? Richard Feynman, nobelpristagare i fysik och legendarisk för sin förmåga att pedagogiskt förmedla naturvetenskapliga teorier, har hävdat att svaret är nej: kvantmekaniken går inte att förstå och det är bättre att...

 • Exponent 1a, 2:a upplagan

  Lars-Göran Johansson, Tommy Olsson

  Exponent är ett läromedel i matematik för gymnasieskolans yrkesprogram. Innehållet är anpassat till ämnesplanen som gäller från höstterminen 2021. Exponent är både klassiska och nytänkande läromedel i matematik. Här finns en tydlig koppling till ä...