Introduktion till vetenskapsteorin (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2018-12-11
Upplaga
4
Förlag
Bokförlaget Thales
Medarbetare
Ragnarsson, Peter (form)
Dimensioner
230 x 155 x 19 mm
Vikt
501 g
SAB
Ddc
ISBN
9789172351141
Introduktion till vetenskapsteorin (häftad)

Introduktion till vetenskapsteorin

(4 röster)
Häftad Svenska, 2018-12-11
226
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Boken ger en införing i vetenskapsteori utan att kräva några filosofiska förkunskaper, men knyter an till olika vetenskaper. De gemensamma dragen i olika vetenskaper betonas, men läsaren får samtidigt en bred överblick över olika former av vetenskaper. Boken är därför användbar oavsett vilken vetenskap man primärt är mest intresserad av.

I tretton kapitel behandlas: vetenskapens framväxt; begreppet kunskap; hypoteser och hypotesprövning; vetenskapliga data; kvantitativa och kvalitativa metoder; orsaker och korrelationer; förklaringar; förklaringar i samhällsvetenskaperna och humaniora; vetenskapliga lagar; kropp medvetandeproblemet; teorier, modeller och verkligheten; teorier om vetenskapens utveckling; vetenskap och värderingar.

Ett särskilt appendix tar upp elementära logiska begrepp av nytta för diskussionen om hypotesprövning och vetenskapliga lagar. Till kapitlen hör en uppsättning diskussions- och övningsuppgifter.

Den fjärde upplagan innehåller en rad rättelser och ändringar. Lars-Göran Johansson är professor i teoretisk filosofi vid Uppsala universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Introduktion till vetenskapsteorin
  2. +
  3. Vetenskapsfilosofi - En bok om vetenskapen och den vetenskapande människan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vetenskapsfilosofi - En bok om vetenskapen och ... av Bengt Molander (häftad).

Köp båda 2 för 366 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars-Göran Johansson