Daterat Moskva : Rysslands väg leder bort (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2010-01-19
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Sjöström, Eva (form)
Dimensioner
217 x 140 x 20 mm
Vikt
400 g
SAB
Nma
ISBN
9789173313032
Daterat Moskva : Rysslands väg leder bort (inbunden)

Daterat Moskva : Rysslands väg leder bort

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2010-01-19
187
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Den utrikespolitiske tv-kommentatorn Stig Fredrikson ger här en klarsynt, stringent och högst personlig betraktelse av dagens Ryssland. Utifrån sin mångåriga erfarenhet ger han intressanta inblickar i den ryska politiken, den inhemska oppositionen och i den ryska vardagen just nu.

Maktspelare och cyniker, En lycklig generation, Vodkan, Ryssland och USA, Moralisk upprustning, Maktens vertikal, Vad händer i augusti?, De modigaste i Ryssland, Förhållandet till historien, Memorial, Moskva river och bygger nytt, Att ringa i Moskva, Ryssland behöver kärlek, Korruptionen, Tandemparet Medvedev-Putin, Politisk stabilitet och stagnation? Landsbygden, Alla helgdagarna, En liberal röst, Solzjenitsyn en epilog, Ett modernare men isolerat Ryssland?

Stig Fredrikson är idag utrikeskommentaror på SVT:s Aktuellt. Han var Nobelpristagaren Alexander Solsjenitzyns hemliga kurir under 1970-talet och smugglade ut brev och dokument. Han har också upplevt det nya Ryssland, efter det kalla krigets slut och Sovjetunionens upplösning och han anser inte att det gamla sovjetsystemet är på väg tillbaka, trots det alltmer auktoritära syret i Kreml.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Daterat Moskva : Rysslands väg leder bort
 2. +
 3. Ryssland utan Putin : friare, fredligare, rättvisare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ryssland utan Putin : friare, fredligare, rättv... av Stig Fredrikson (inbunden).

Köp båda 2 för 424 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Daterat Moskva : Rysslands väg leder bort. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Lättläst bok om vart Putins Ryssland är på väg. Lite...
  Anders Träff, 21 maj 2013

  Lättläst bok om vart Putins Ryssland är på väg. Lite extra material om Stig's relation till Solsjenitsyn som kanske inte hörde till huvudtemat men som belyser hur ryssarna ser på sitt land och hur det bör styras.

 2. God läsning!
  E:S., 17 februari 2012

  Det stora flertalet verkar tvärtom vara nöjda med att byta frihet mot stabilitet. Resultatet är centralstyre, kontroll av medierna och kuvat politisk opposition , i utbyte mot varor i butikerna och i bästa fall, relativt välstånd Premiärminister Putin och president Medvedev behärskar en statsapparat som gradvis lagt under sig den inkomstbringande olje- och gasindustrin, samt media och parlament. Ryssland verkar gå sin egen väg, vägen som leder hem, den väg som den tidigare i historien gått, v... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Stig Fredrikson