Kanada (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
464
Utgivningsdatum
2014-04-15
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Översättare
Nille Lindgren
Originaltitel
Canada
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
180 x 111 x 30 mm
Vikt
262 g
SAB
Hce
ISBN
9789173375726
Kanada (pocket)

Kanada

(105 röster)  |  Läs 9 recensioner
Pocket Svenska, 2014-04-15
55
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Richard Ford tar oss med till amerikanska Montana och de kanadensiska prärietrakterna kring Saskatchewan. Året är 1956 och valkampanjen mellan presidentkandidaterna Nixon och Kennedy pågår för fullt.

Ett flertal händelser leder fram till att makarna Parsons genomför ett bankrån. I centrum för boken står deras barn, tvillingarna Dell och Berner. Bankrånet är bara början på en resa som bland annat kommer att innehålla tre mord, och mystiska transporter av stulet kött inom armén.

Kanada är en historia om människans mörkaste, starkaste och mest gåtfulla drivkrafter.

»...utan jämförelse det bästa som Ford har skrivit. Som en korsning av Joseph Conrad och Alice Munro./.../ Kanada är en oförglömlig bok, den självklara höjdpunkten på Richard Fords författarskap. Det är synd om alla som inte får läsa den.»
- Daniel Sandström, Svenska Dagbladet

»Det boken handlar om, och som en dag kan förläna Richard Ford ett Nobelpris i litteratur, är förmågan att förmedla svårvunna insikter - insikter som ett fåtal människor har införskaffat sig, och som ännu färre kan uttrycka i ord. /.../ Om det fanns en betygsskala från ett till fem för böcker skulle jag ge Richard Fords Kanada en klar femma. Det är det minsta den är värd.»
- Gabriella Håkansson, Dagens Nyheter

»I Kanada möter vi en mästare som arbetar på höjden av sin förmåga.«
- Sydsvenskan
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kanada
 2. +
 3. På tunn is : En resa till Antarktis

De som köpt den här boken har ofta också köpt På tunn is : En resa till Antarktis av Jenny Diski (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Kanada. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Jobbig att läsa
  Kernil, 2 november 2015

  Handlingen gick mycket långsamt framåt. Men man fick några hintar om att saker skulle hända vartefter så man blev nyfiken på det. Personskildringarna är intressanta utom för bokens jag som man till en början vet väldigt lite om

 2. Livets spel
  Ariadne, 26 augusti 2015

  En fascinerande berättelse om en familjs öde i sextiotalets USA. Ett syskonpar drabbas av sina föräldrars oförmåga att se klart på tillvaron och lösa problem på ett vettigt sätt. det ena syskonets historia berättas. Berättelsen känns lite halv, man får veta vad som hände i ungdomsåren, men inte hur livet gestaltade sig fram till berättaren bestämmer sig för att tala om sin historia, även om det framskymtar. Boken ger upphov till många frågor om hur det amerikanska skolsystemet fungerade och hur myndigheterna arbetade. Mycket läs- och tänkvärd.

 3. Kanada
  Roger Sundler, 20 januari 2015

  Boken var såväl intressant att läsa, som välskriven - men otäck och tragisk i handling, till stora delar. Dessutom var första delen lite långtråkig och 'seg', jämfört med fortsättningen.

 4. Annorlunda
  Karin Nilsson, 8 januari 2015

  Historien är bra och även språket. Kunde ha kortats ner en bit i mitten. Vill ändå rekommendera den eftersom berättelsen flyter på bra.

 5. Besviken
  Läshuvudet, 17 oktober 2014

  Så mycket jag har hört om den här boken - jag längtade verkligen efter att läsa den. Och blev riktigt besviken. Jag förstår mig liksom inte på den. Vad vill karln ha sagt? Språket är bra. Miljöerna väl utmejslade. Därför blir det ändå ett medelbetyg.

 6. En måste läsa bok
  MARIE MAGNUSSON, 5 augusti 2014

  Inledningen , de tre första meningarna gör boken , och som läsare är Du fast. Kanada är en roman med många bottnar. Vad är det som egentligen styr våra liv och hur mycket kan vi påverka vårt öde? Det handlar om förlust, om sorg och om tomhet. Men här finns också ett realistiskt accepterande av livet och människorna, bortom drömmar om framgång. Ett accepterande av människorna precis som de är.

 7. BROTTSTYCKEN SOM FÄNGSLAR
  Willy Strömblad, 31 juli 2014

  Jag gillade upplägget, där jag som läsare hela tiden visste mera om vad som skulle hända än berättarpersonen. Intressanta miljöskildringar från en värld som sällan beskrivs.

 8. Läsvärd
  Ylva Hollsten, 24 juni 2014

  Efter en ovanlig inledning vill man bara veta hur det går för denna underliga familj. Med andra ord svårt att sluta läsa.

 9. Läsvärd
  Maud Ericsson, 6 maj 2014

  Man kommer in i händelserna direkt.. Det handlar om en dysfunktionell familj där allt går snett. Språket är följsamt och flyter bra. En klar läsupplevelse.

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Richard Ford