Kanada (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
464
Utgivningsdatum
2014-04-22
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Översättare
Nille Lindgren
Originaltitel
Canada
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
180 x 111 x 30 mm
Vikt
262 g
SAB
Hce
ISBN
9789173375726
Kanada (pocket)

Kanada

(107 röster)  |  Läs 9 recensioner
Pocket,  Svenska, 2014-04-22
89
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Great Falls, Montana, våren 1960. När de 15-åriga tvillingarna Dell och Berners föräldrar rånar en bank slås barnens liv i spillror. Steg för steg följer vi föräldrarnas ödesmättade väg mot det ögonblick då det inte längre finns någon återvändo. Då den osynliga gränsen passerats kan de omöjligen gå tillbaka till det liv som varit.

Nu försvinner all trygghet för Dell och Berner. Deras vägar skiljs åt när föräldrarna hamnar i fängelse och de fortsätter sina liv med att på olika sätt försöka förstå och förlika sig med det som hände.

Med en kristallklar och elegant prosa ger oss Richard Ford en berättelse om människans mörkaste, starkaste och mest gåtfulla drivkrafter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kanada
 2. +
 3. Valpen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Valpen av Richard Ford (häftad).

Köp båda 2 för 149 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Kanada. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jobbig att läsa
  Kernil (Strängnäs), 2 november 2015

  Handlingen gick mycket långsamt framåt. Men man fick några hintar om att saker skulle hända vartefter så man blev nyfiken på det. Personskildringarna är intressanta utom för bokens jag som man till en början vet väldigt lite om

 2. Livets spel
  Ariadne, 26 augusti 2015

  En fascinerande berättelse om en familjs öde i sextiotalets USA. Ett syskonpar drabbas av sina föräldrars oförmåga att se klart på tillvaron och lösa problem på ett vettigt sätt. det ena syskonets historia berättas. Berättelsen känns lite halv, man får veta vad som hände i ungdomsåren, men inte hur livet gestaltade sig fram till berättaren bestämmer sig för att tala om sin historia, även om det framskymtar. Boken ger upphov till många frågor om hur det amerikanska skolsystemet fungerade och hur myndigheterna arbetade. Mycket läs- och tänkvärd.

 3. Kanada
  Roger Sundler, 20 januari 2015

  Boken var såväl intressant att läsa, som välskriven - men otäck och tragisk i handling, till stora delar. Dessutom var första delen lite långtråkig och 'seg', jämfört med fortsättningen.

 4. Annorlunda
  Karin Nilsson, 8 januari 2015

  Historien är bra och även språket. Kunde ha kortats ner en bit i mitten. Vill ändå rekommendera den eftersom berättelsen flyter på bra.

 5. Besviken
  Läshuvudet, 17 oktober 2014

  Så mycket jag har hört om den här boken - jag längtade verkligen efter att läsa den. Och blev riktigt besviken. Jag förstår mig liksom inte på den. Vad vill karln ha sagt? Språket är bra. Miljöerna väl utmejslade. Därför blir det ändå ett medelbetyg.

 6. En måste läsa bok
  MARIE MAGNUSSON, 5 augusti 2014

  Inledningen , de tre första meningarna gör boken , och som läsare är Du fast. Kanada är en roman med många bottnar. Vad är det som egentligen styr våra liv och hur mycket kan vi påverka vårt öde? Det handlar om förlust, om sorg och om tomhet. Men här finns också ett realistiskt accepterande av livet och människorna, bortom drömmar om framgång. Ett accepterande av människorna precis som de är.

 7. BROTTSTYCKEN SOM FÄNGSLAR
  Willy Strömblad, 31 juli 2014

  Jag gillade upplägget, där jag som läsare hela tiden visste mera om vad som skulle hända än berättarpersonen. Intressanta miljöskildringar från en värld som sällan beskrivs.

 8. Läsvärd
  Ylva Hollsten, 24 juni 2014

  Efter en ovanlig inledning vill man bara veta hur det går för denna underliga familj. Med andra ord svårt att sluta läsa.

 9. Läsvärd
  Maud Ericsson, 6 maj 2014

  Man kommer in i händelserna direkt.. Det handlar om en dysfunktionell familj där allt går snett. Språket är följsamt och flyter bra. En klar läsupplevelse.

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Richard Ford