Bitter frukt (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
333
Utgivningsdatum
2005-09-01
Förlag
Leopard förlag
Översättare
Ia Lind
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Bitter fruit
Dimensioner
215 x 140 x 30 mm
Vikt
480 g
SAB
He.01
ISBN
9789173430968

Bitter frukt

Inbunden,  Svenska, 2005-09-01
205
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Bitter frukt

10 år har gått sedan Nelson Mandelas triumfartade installation som president. Silas Ali har lämnat gerillakriget bakom sig och är nu en högt uppsatt jurist i Sannings- och försoningskommissionen. Men för Silas finns ingen försoning med det förflutna. I ett shoppingcenter i Kapstaden får Silas Ali syn på den vita polisman som våldtog hans fru. Det river upp alla oläkta sår och blir början på en ohygglig marsch mot den slutgiltiga katastrofen. För apartheidtidens bittra frukter förgiftar fortfarande människornas sinnen.

Achmat Dangor, född 1948 i Johannesburg, av indiskt ursprung. Romanförfattare, poet, dramatiker. Hans politiska aktivitet ledde till att apartheiregimen bannlyste honom 1973 - 1978. Som färgad (till skillnad mot svart enligt de gamla raslagarna) har Achmat Dangor har varit en outsider såväl i det gamla som nya Sydafrika, vilket speglas i hans böcker.

Bitter frukt var finalist i Bookerpriset 2004 (heter det så, finalist i?)
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bitter frukt
  2. +
  3. Kvällskurs i italienska

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kvällskurs i italienska av Lucy Diamond (pocket).

Köp båda 2 för 294 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Achmat Dangor

Övrig information

Tio år har gått sedan Nelson Mandelas triumfartade installation som president. Silas Ali har lämnat gerillakriget bakom sig och är nu en högt uppsatt jurist i Sannings- och försoningskommissionen. Men för Silas finns ingen försoning med det förflutna. I ett shoppingcenter i Kapstaden får Silas Ali syn på den vita polisman som våldtog hans fru. Det river upp alla oläkta sår och blir början på en ohygglig marsch mot den slutgiltiga katastrofen. För apartheidtidens bittra frukter förgiftar fortfarande människornas sinnen.