Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2014-10-11
Upplaga
1
Förlag
Leopard Förlag
Dimensioner
233 x 160 x 35 mm
Vikt
800 g
SAB
Lz Juholt, Håkan
ISBN
9789173434621
Partiledaren som klev in i kylan : Berättelsen om Juholts fall och den nya politiken (inbunden)

Partiledaren som klev in i kylan : Berättelsen om Juholts fall och den nya politiken

(85 röster)  |  Läs 18 recensioner
Inbunden, Svenska, 2014-10-11
399
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Insider-berättelse om Juholtaffären.

I slutet av mars 2011 valdes Håkan Juholt till partiledare för Socialdemokraterna och höll ett bejublat tal där han betonade kulturens roll, människovärdet före marknadsvärdet och reglering av marknaden. Det var en tydlig brytning med de senaste årens S-politik. Men den nye ordföranden hann knappt ner från talarstolen innan de kritiska rösterna höjdes. En rad skandaler och affärer kantade hans väg under det som blev partiets mest turbulenta år sedan grundandet 1889. Efter bara tio månader som partiledare beseglades Juholts öde i januari 2012.

I och med Juholtaffären uppstod en ny politisk kultur där en socialdemokratisk elit läckte uppgifter och använde medierna för sin interna maktkamp. Och journalisterna spelade med, uppfyllda av sin egen roll. Vad var det egentligen som hände? Hur bidrog PR-konsulter till nederlaget, och vad säger det om vår samtid? Det avslöjande reportaget Partiledaren som klev in i kylan är baserat på ett stort antal intervjuer, pressklipp och unikt källmaterial. Här ges ett porträtt av personen Juholt, men framför allt tecknas en bild av ett förändrat politiskt landskap och av ett parti i djup kris. Det är en skildring som kommer att sända tsunamivågor över hela det politiska landskapet.

Daniel Suhonen är chef för den fackliga tankesmedjan Katalys och medarbetar i Sydsvenskan och Aftonbladet. Tidigare var han verksam som Juholts talskrivare och chefredaktör för den socialdemokratiska tidskriften Tiden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Partiledaren som klev in i kylan : Berättelsen om Juholts fall och den nya politiken
 2. +
 3. Tills alla dör

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tills alla dör av Diamant Salihu (pocket).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Det finns 18 recensioner av Partiledaren som klev in i kylan : Berättelsen om Juholts fall och den nya politiken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok att läsa om politikens villkor och risker!
  Karl-Erik Johansson, 28 maj 2015

  Jag blev fängslad av boken, som vi i vår läsecirkel, var nyfikna på. Brukar inte alltid dras till biografier eller personrelaterade böcker om nutidshändelser, men den skulle ju läsas. Tog med den till en vintersemester på Barbados och blev helt uppslukad. Dels för att jag själv varit fritidspolitiker under snart 50 år, dels för att Daniel Suhonen lyckats fånga personen Håkan Juholt och spelet kring en makthavare. Det spel som innehåller så många intriger, på så många plan. Och där utrymmet fö... Läs hela recensionen

 2. Politik är smutsigt!
  Björn RYDH , 23 mars 2015

  Det var med en känsla av obehag som jag läste denna bok. Alla politiska partier är fulla av av intrigörer men den värsta av dem är tydligen Socialdemokraterna. Ohyggligt parti tydligen.

 3. Juholt och partikulturen
  Per Eric Blomberg, 11 februari 2015

  Suhonen har gått på djupet in i det parti som varit och ännu är Sveriges största. Hur länge till? En gripande skildring av en hederlig man som tar på sig ledningen av partiet som befinner sig i kris Han väljs av en enhällig kongress men kliver från allra första stund " in i kylan" med mycket svagt stöd från partitoppen. Frågorna är många efter sträckläsningen! Hur behandlar man sina medmänniskor? Vissa journalister =hyenor?varför vågade inte S ha en demokratisk process införvaletav Juhol... Läs hela recensionen

 4. Bra bok....
  Lars-Gunnar Berg, 18 januari 2015

  Boken beskriver bra allt mygel som finns i storpolitiken, svågerpolitik, ryggdunk. Hur man 'ärver' uppdrag från sina föräldrar till sina barn.

 5. Politikens fula baksida
  Mona Olsson, 16 januari 2015

  Daniel Suhonen berättar sanningen om turerna kring Juholt; I alla fall som han har upplevt den! Man förstår den smärta som Suhonen upplever när allt inte står rätt till i sitt eget älskade parti. Som politiker själv (dock inte s) blir den här boken ett nödvändigt dokument - androm till varnagel!

 6. Något rörig
  Btg, 2 december 2014

  En blandning av förvåning och också oro över att det inte finns sammanträden i dag som inte genast återges i media. Att det finns "läckor" i en organisation så stor som Socialdemokraterna är kanske inte förvånande, men att det fanns i VU också är i mitt sätt att se det beklämmande. Det har tagit flera veckor att plöja igenom denna tjocka bok. Jag är både positiv och o bland lite negativ till den bild som speglar klimatet i sammanträdesrummen. Sammantaget en läsvärd skildring med Daniel Suhone... Läs hela recensionen

 7. Det går inte att skriva 20 ord det tar stopp
  Christin Lind, 2 december 2014

  Fantastisk bra bok Alla i Sverige borde läsa den då kanske de får en
  tankeställare hur det är ställt med demokratin i Sverige

 8. Spännande
  Siv Blomberg, 27 november 2014

  Spännande, intressant o lättläst enl. min man, som sällan läser böcker!!!!!!
  Författaren kan verkligen fånga läsarens intresse o gör det möjligt att i fortsättningen läsa andra böcker också!!!!!

 9. Som en thriller...

  Boken gav en intressant blick in i det nya politikerlandskapet. Där de flesta i dag inte i första hand är politiker utan infiltratörer eller lobbyister. Drivkraft pengar. Både till sig själv och till deras uppdragsgivare.
  Daniel Suhonen har på ett mycket kunnigt, intressant och välskrivet sätt beskrivit denna utveckling.

 10. Ser Han mig?
  Lars Norling, 18 november 2014

  I och för sig ganska intressant men en aning för "snackig". Författarens ambition att vara "nära" och uppskattas av "objektet" ger ett lite tragiskt intryck som gör att man undrar något om sanningshalten i framställningen.

 11. Mycket bra beskrivning av en politisk händelse.

  Boken visar på en politisk händelse, som vi som utanför politik och journalistik här kommer mycket nära. Det är uppenbart att det som hänt här är mycket lågt och odemokratiskt. Jag vill säga till alla journalister och politiker, skärp er jag skäms å era vägnar.

 12. Avslöjande
  Rune Andersson, 9 november 2014

  Innehållet i boken är verkligen avslöjande för hur jakten på makten kan förvrida skallen på folk.
  Det är skrämmande hur det kan gå till.Jag förstår inte hur människor kan nedlåta sig till sådana handlingar.

 13. Politikens urartning
  Bo Svensson, 6 november 2014

  Boken avslöjar hur demokratin fungerar, eller rättare sagt inte fungerar, i ett stort svenskt parti. En liten klick sätter sig över den interna demokratin och i samspel med media avsätter de en demokratisk val partiledare!

 14. Analysen intressantare än skvallret
  inger Ärlemalm, 4 november 2014

  Analysen av de politiska motsättningarna inom socialdemokratin betydligt intressantare än skvallret kring Juholt, som ju tyvärr helt dominerat i pressens presentationer och diskussioner kring boken,

 15. SvartePetter - det är jag!
  Leif Olin, 28 oktober 2014

  Ju högre apan klättrar desto mer visar den av arslet, heter det och där uppe i partitoppen finns många nakna rumpor och fler blir det ju längre tystnaden varar.
  När jag läser boken funderar jag på vem som skall komma ut som Svarte Petter eftersom Suhonen är rättvist kritiskt mot alla. Efterhand blir bilden klar. Svarte-Petter - det är jag och alla andra gräsrötter som i det längsta vill tro att det handlar om politik och om att hjälpas åt att efter bästa förmåga bygga på det samhällsbyg... Läs hela recensionen

 16. Språkfrågor
  Språkpolisen, 28 oktober 2014

  Det känns egentligen som ett frökenaktigt pekfinger att kritisera bagateller i en så spännande och läsvärd bok. Men DS - eller hans redaktör - borde kunna skillnaden mellan konjunktionen "innan" och prepositionen "före". Det heter alltså "före VU-mötet" eller "innan VU-mötet började". Definitivt inte "innan VU-mötet".
  Dessutom: man skriver "med dem som deltog" och inte "med de som deltog".
  Petimetrigt - jag vet! - men det är irriterande när en journalist inte iakttar de mest grundläggande språkregler.

 17. Fisken ruttnar från huvudet
  Pelle Bengtsson, 28 oktober 2014

  Denna bok vill inte infiltratörerna inom svensk arbetarrörelse att du ska läsa. Inte dominerande medier heller, vare sig de kommersiella eller vår public service.

 18. Guldklimp!
  Bo Widegren, 28 oktober 2014

  För var politisk intresserad är detta en spännande läsning (trots att upplösningen är känd). Men spelet kring Juholt är spännande även om man förvånas över hur få som tycks ha en etisk kompass. Jag förstår inte hur Suhonen fått tag i allt materialet och sedan sortera allt på plats för att få en sammanhängande bild. Men boken inskränker sig inte till detta faktiska skeende kring Juholt utan går djupare in på den stora frågan om cirkulationen mellan politiska maktposter och näringslivets för... Läs hela recensionen

Visa alla 18 recensioner

Fler böcker av Daniel Suhonen