Udda verklighet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2010-05-27
Upplaga
1
Förlag
Styxx fantasy
Medarbetare
Henriksson, Anna (form)
Dimensioner
210 x 135 x 17 mm
Vikt
379 g
SAB
Hc
ISBN
9789173551403

Udda verklighet

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2010-05-27

Slutsåld

I en dröm ser Udda en kvinna som flyr för sitt liv i spårområdet vid Malmö Central. I jakten efter sanningen bakom drömmen försvinner Uddas vän Daniel spårlöst och när Udda tvingar sig ner i gångarna under spårområdet för att leta efter honom hittar hon en annan verklighet, långt ifrån det vardagliga livet i Malmö. Här finns de Sära - hamnskiftare, gudinnor, orakel och annat - rivaliserande grupper som är mycket, mycket angelägna om att vinna över henne till sin sida. Uddas gåva att sanndrömma att hon är andra människor och veta vad de tänker är ett hot men lika mycket en möjlighet att kunna påverka framtiden.
I en dröm ser hon Daniel i händerna på en sadistisk varelse som förtär människors minnen som livselixir. Med hjälp av sin nye vän Hemming färdas hon genom rum och tidsepoker hon inte anade fanns för att hitta ett sätt att rädda Daniel medan han fortfarande är i livet.
Udda verklighet är något så ovanligt som en svensk urban fantasy. Här lever Sära, mitt ibland de Ordinära, med sitt eget rättsystem, interna stridigheter och med det ständiga hotet att bli upptäckt.
Nene Ormes debuterar med en roman som utspelas i, över och under Malmö, där hon också bor.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Udda verklighet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Ormes lyckas här med något jag aldrig trodde skulle...
    Enigma (Staffanstorp), 2 december 2013

    Ormes lyckas här med något jag aldrig trodde skulle vara möjligt. Hon tar en ljus och välkänd stad jag vandrat i flera gånger och förvandlar på bara några hundra sidor till något fullkomligt främmande. Något såväl mörkt och farligt som tjusande och vackert!

    Udda plågas av väldigt levande mardrömmar. Drömmar där hon upplever att hon är någon annan, där hon följer med i andra människors liv som en fripassagerare bakom ögonen. Efter en särskilt obehaglig mardröm där en flicka dödas av e... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner