Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
266
Utgivningsdatum
2015-01-26
Upplaga
1
Förlag
Libris förlag
Översättare
Maria Store
Originaltitel
Daring Greatly - How the Courage to Be Vulnerable Transforms
Medarbetare
Mannberg, Maria (form)
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Dokb
ISBN
9789173874229

Mod att vara sårbar : i dina relationer, i ditt föräldraskap, i ditt arbete

(57 röster)  |  Läs 7 recensioner
Pocket,  Svenska, 2015-01-26
79
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Varje gång vi möter någon för första gången eller inleder ett samtal som vi vet kan bli svårt tar vi en risk. Vi känner oss osäkra och utsatta. Vi känner oss sårbara. De flesta av oss kämpar emot de känslorna vi vill ge intryck av att ha situationen under kontroll.

Sociologen Brené Brown utmanar oss att möta sårbarheten på ett annat sätt. Vi tror att vi vet att sårbarhet är samma sak som svaghet, men tänk om sårbarheten i själva verket är en kraftkälla, en styrka? När vi stänger till för andra och inte visar vilka vi verkligen är, då skapar vi också ett avstånd till de människor, känslor och händelser som ger våra liv mening och riktning.

Brené Brown är socionomen som har fått miljoner människor att fundera över sårbarhet och skamtålighet som förutsättningar för ett lyckligt liv. Mod att vara sårbar bygger på tolv års forskning med intervjuer bland män och kvinnor, studenter, psykologer, sociologer, lärare och på många möten med människor som lyssnat till hennes föredrag och kommit fram för att tala med henne efteråt. De har berättat om föräldraskap, relationer, kärlek, arbete, vänskap, yrkesliv och ledarskap.

Mod att vara sårbar är en inbjudan: kliv upp, låt andra se dig, också när det inte finns några garantier alls, säger Brené Brown. Det är det som är sårbarhet. Det är det som är att vara modig.

Brené Brown är socionom och har doktorerat i socialt arbete vid University of Houston Graduate College of Social Work. Efter sitt uppmärksammade föredrag om sårbarhet på konferensen TEDx Houston har hon också föreläst på den stora TED-konferensen.

"Att i ett samhälle som bygger mycket på prestation och resultat våga stå för någonting annat är modigt. Brené Brown är modig och hjälper mig som läsare att skapa en ny definition av vad som är mod. Efter att ha följt henne i några år och fått nöjet att träffa och prata kort med henne förstår jag snabbt att detta är ett uppdrag som hon tar på fullaste allvar: att skapa en värld där sårbarhet är en styrka och där mod definieras utifrån din mänsklighet och inte tjurskallighet. Att läsa Brené Brown är att påminna sig själv om att vara människa och inte idén om ett prestationsdjur. Jag skriver upp citat från boken och lägger upp på Instagram och som postit-lappar i mitt badrum. Brené Brown påminner mig om saker jag behöver höra varje dag."
Navid Modiri, kommunikatör, artist och programledare
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mod att vara sårbar : i dina relationer, i ditt föräldraskap, i ditt arbete
 2. +
 3. Resa sig stark

De som köpt den här boken har ofta också köpt Resa sig stark av Brené Brown (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Mod att vara sårbar : i dina relationer, i ditt föräldraskap, i ditt arbete. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Denna bok vänder upp och ner på hur vi ska leva
  Samtal med Lotta, 18 augusti 2021

  Att välja att lyssna på själen, att stanna upp och se mönster i vardagen så att vi kan välja andra vägar en vad vi socialiserats in i. Vara ärlig mot sig själv och välja att lyssna på själen inte egots dömande kritiska tankar.

 2. En bok om vad det viktigaste i livet!

  Den här boken fick jag för en månad sen. Efter det har jag själv köpt 9 exemplar att ge bort till mina närmaste vänner. Den och hennes föredrag på TED TALKS har förbättrat flera av mina relationer! Rekommenderas starkt till den som vill bli en bättre människa!

 3. Underbar
  Linda, 30 mars 2021

  Ögonöppnare och "wow" på var och varannan sida, ett måste för alla! Läs den! Bästa och viktigaste boken jag någonsin läst...

 4. Underbar bok

  En bok som jag kommer att läsa flera gånger. Ger en mycket insikt och många saker att fundera över. Rekommenderas

 5. Livskunskap
  Helle (Uppsala), 20 juli 2016

  Fantastiskt insiktsfull och användbar bok. Här finns kunskaper som absolut kan bidra till en bättre värld. Missa inte den här boken!

 6. Viktigt budskap
  Stefan Boberg, 10 november 2015

  En bok med ett viktigt budskap och levande exempel. Den kräver sin tid att läsa men det här ämnet behöver också eftertanke när man läser.

 7. Fantastisk bok!
  Ewa Karlsson, 10 juli 2015

  Denna underbara bok vänder upp och ner på vår tids strävan efter perfektionism och social status. Den bekräftar det jag egentligen alltid vetat, nämligen att sårbarhet/känslighet är en stor gåva. Inte en belastning som varit en gängse uppfattning sedan urminnes tider. Det känns befriande att någon äntligen skriver om det som borde vara självklart - vi måste låta andra se oss som vi är. Detta tror jag alla innerst inne längtar efter, att få vara sig själva och kasta av sig skammen och skulden.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Brené Brown