Till de utsattas försvar : om min match i den svenska åsiktskorridoren (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
263
Utgivningsdatum
2021-09-10
Förlag
Libris förlag
Dimensioner
205 x 150 x 23 mm
Vikt
478 g
SAB
O,Lz Nordström, Ruth
ISBN
9789173879163

Till de utsattas försvar : om min match i den svenska åsiktskorridoren

(4 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-09-10
240
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Advokaten Ruth Nordström blev känd för en bred allmänhet när hon försvarade den kristna barnmorskan Ellinor Grimmarks rätt att följa sitt samvete och inte medverka vid aborter. Samvetsfrihet är en mänsklig rättighet i över 40 europeiska länder men inte i Sverige. Det mediedrev som drabbade Ruth och hennes klient blev hänsynslöst. Ändå vågade de stå emot den svenska åsiktskorridoren.

Här berättar Ruth själv för första gången om det uppmärksammade barnmorskemålet, men också om kampen för kvinnors rättigheter, om vänskapen med Sveriges Moder Teresa, Elise Lindqvist, och om tron som bär genom allt. Vi får följa med bakom kulisserna i Ruth Nordströms arbete för hemlösa, papperslösa och för kvinnor och barn som blivit offer för trafficking.

Det kräver mod att bekämpa orättvisor, att våga möta mörkret och tända ljus.Men vi kan vi alla tända ljus omkring oss. Genom att ge små glimtar av kärlek och se varje människa som vår medmänniska, kan vi möta dem med värdighet och respekt och tända en gnista av hopp , skriver hon om sina innersta drivkrafter som advokat där hon arbetar för att ge utsatta människor en röst och få sin sak rättvist prövad.

I framtiden, närhistorien om den här eländiga eran skrivs,kommer Ruth Nordström bli ihågkommen som en av Europas lysande förkämpar för samvetet.

Sohrab Ahmari,opinionsredaktör,New York Post

Ett ytsnitt ur svensk samtid som visar att vårt offentliga samtal är starkt reglerat och försett med straff skalor och hårda påföljder för den som tycker fel. Att Ruth Nordström tagit sig igenom detta är en bedrift av såväl intellektuell som själslig kvalitet. Det arbete som juristjouren gör i S:ta Clara kyrka är ovärderligt. Skickliga jurister i kombination med genuin medmänsklighet sånt gör skillnad.

Maria Ludvigsson,ledarskribent,Svenska Dagbladet

Jag har inte mött någon annan person med så stort civilkurage som Ruth Nordström. Tillsammans har vi fått hjälpa många bort från sexslaveriet och ur människohandel.

Elise Lindqvist,Ängeln på Malmskillnadsgatan

Uppfordrade läsning för alla organisationer och institutioner som hellre räddar sitt varumärke än står upp för grundläggande demokratiska fri- och rättigheter. En text som blottar vår oförmåga att hantera svåra etiska moraliska frågeställningar som ofrånkomligt väcker frågan vad det gör med oss människor och samhället på sikt.

Stina Oscarson,dramatiker & kulturskribent

Ruth Nordström har nog skrivit den viktigaste boken i svensksamhällsdebatt på länge.

Thomas Idergard, jesuitpater

Ruth Nordström arbetar som advokat och är grundare av Skandinaviska Människorättsadvokaterna
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Till de utsattas försvar : om min match i den svenska åsiktskorridoren
 2. +
 3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 329 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Till de utsattas försvar : om min match i den svenska åsiktskorridoren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Starkt rekommenderad
  Micke, 1 februari 2022

  En av de bästa böcker jag läst! Det är så slående hur Sverige utmärker sig bland övriga länder, samtidigt som det är väldigt skrämmande. Vad skulle detta kunna innebära i Sverige?

 2. Läs boken!
  Debbi, 1 november 2021

  Mycket intressant! Upplevde allt eftersom jag läste att mina fördomar och mina förutfattade åsikter fick sig en törn... Så nyttigt.

 3. Modig kvinna står pall mot drev
  Josefin, 10 oktober 2021

  Ruth Nordström berättar här om Ellinor Grimmark och försvaret av samvetsfrihet i vården. Nordström är grundare av advokatbyrån Skandinaviska Människorättsadvokaterna och är specialiserad på mänskliga rättigheter. När hon åtog sig fallet med barnmorskan som inte ville delta i aborter utmanade hon den trånga svenska åsiktskorridoren ordentligt och det fick följder hon inte kunnat drömma om. Både hon och Grimmark blev utsatta för ett otroligt förakt och hat under sex turbulenta år.
  Läs och l... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Ruth Nordström