Vi från Jedwabne (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
478
Utgivningsdatum
2014-10-17
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Atlas
Översättare
Irena Grönberg
Originaltitel
My z Jedwabnego
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form)
Dimensioner
235 x 160 x 35 mm
Vikt
955 g
SAB
Koafh-mb
ISBN
9789173894692
Vi från Jedwabne (kartonnage)

Vi från Jedwabne

(17 röster)
Kartonnage Svenska, 2014-10-17
239
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Sommaren 1941 utsattes polska judar for hemska övergrepp i sina hembyar över hela Polen. Allra vaärst drabbades den judiska befolkningen i Jedwabne där minst 340 judar en fjärdedel av byns invånare antingen slogs ihjäl eller brändes inne av sina grannar. I flera decennier sade man att det var den tyska ockupationsmakten som dödat judarna, tills sanningen uppdagades runt millennieskiftet.

Anna Bikont har skrivit en djupt personlig reportagebok om massakern på Jedwabnes judar. I boken, som delvis är skriven i dagboksform, söker hon efter sanningen om vad som hände och vad det haft för konsekvenser för de kvarlevande. Hon har talat med judar som överlevde, dömda mördare som ännu förnekar sin inblandning, och med vittnen. Men hon har också pratat med nästa generation, de som fått leva med brottet: barnen till offren och barnen till mördarna. De som alltid vetat vad som hänt och de som i vuxen ålder tvingats förstå att deras fäder är mördare.

Vi fran Jedwabne är ett journalistiskt storverk som hyllats av bland andra Ryszard Kapuscinski, det polska reportagets store mästare. Boken är en berättelse om ett fruktansvärt brott, men också om vad som händer i ett samhälle som konfronteras med ett mörkt förflutet.

"En av de mest rysliga böcker jag någonsin har läst."
Julian Barnes
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vi från Jedwabne
  2. +
  3. Jobba i Sverige: Svensk arbetsplatskultur A-Ö

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jobba i Sverige: Svensk arbetsplatskultur A-Ö av Anne Pihl, Sofi Tegsveden Deveaux (häftad).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anna Bikont