Flaskpost från P (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Avdelning Q (del 3)
Antal sidor
445
Utgivningsdatum
2013-01-15
Utmärkelser
Glasnyckeln
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Leif Jacobsen
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
177 x 113 x 28 mm
Vikt
240 g
SAB
Hce
ISBN
9789174293197
Flaskpost från P (pocket)

Flaskpost från P

(270 röster)  |  Läs 23 recensioner
Pocket,  Svenska, 2013-01-15
79
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Flaskpost från P Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Ingen hade sett den repade gamla flaskan som stod i fönsterkarmen på polisstationen i Wick i Skottland. Ingen hade lagt märke till brevet eller undrat varför någon skrivit "Hjälp".

När Carl Mørck och hans assistent Assad på avdelning Q får tag på flaskposten tror de först att det handlar om några barns busstreck. Men när de forskar vidare i det hela inser de att flaskposten är det enda livstecken man fått från två pojkar som fördes bort på nittiotalet. Vilka är pojkarna, vad har hänt med dem och varför har ingen anmält dem saknade? Carl och Assad dras allt längre in i en iskall kidnappares nät och de inser snart att tiden håller på att rinna ut. Trots att många år har gått är kidnapparen fortfarande aktiv.

Kriminalromanerna om Avdelning Q har snabbt blivit en stor framgång, såväl i hemlandet Danmark som internationellt. De handlar om kriminalinspektör Carl Mørck som motvilligt går med på att starta Avdelning Q, en cold case-avdelning inom Köpenhamnspolisen. Tillsammans med sin assistent Assad tar han sig an brott som av alla anses som hopplösa att klara upp.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Flaskpost från P
 2. +
 3. Fasanjägarna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fasanjägarna av Jussi Adler-Olsen (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 23 recensioner av Flaskpost från P. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spänning på hög nivå
  Li, 19 september 2016

  Handlar om avdelning Q - som tar hand om nedlagda fall. I detta fallet försvunna barn. Spännande och oväntade vändningar i boken.

 2. Lättsmält med spänning
  Malin, 7 april 2016

  Jussis böcker om Avdelning Q har mycket spänning, så även denna. Böckerna är lättlästa med rappa dialoger som för handlingen framåt hela tiden. Avdelning Q har en näsa för att ta sig an de gamla olösta fall där orätt fortfarande begås. Detta ger en extra spänning eftersom fallen fortfarande är aktuella, vilket utredarna blir varse om under berättelsens gång. Primärstoryn i varje bok bygger på ett enskilt fall, men som en röd tråd genom alla böcker får man även ta del av huvudkaraktärens privatliv.

 3. Adler-Olsens humor är största behållningen
  Mats F, 27 augusti 2015

  Historien är som i tidigare böcker av Jussi Adler-Olsen inte speciellt realistisk men spännande. Den stora behållningen tycker jag är människogalleriet som befolkar boken, inte minst Carl Mörk, och den humor som är påtaglig och drastisk på ett sätt jag skarpt gillar.

 4. Mycket spännande!
  Marie-Louise Lindahl, 23 januari 2015

  Jag är ju en stor fan av Jussi Adler-Olsen och tycker att denna bok var mycket spännande. Här behöver man inte läsa avsnitt som är segdragna utan det är full fart hela tiden.

 5. Toppenbra bok
  Helena Falk, 3 juli 2014

  Jag hade inte läst något av denna författare tidigare och det har varit en miss. Underbar författare. Älskar hans sätt och skriva. Spännande och det går inte att gissa slutet på den. Jag har köpt de andra böckerna i serien nu.

 6. En riktigt bra och mycket spännande polisroman. Trots...
  molkosaki, 30 oktober 2013

  En riktigt bra och mycket spännande polisroman. Trots en trevlig lekfullhet i berättelsen-finns här både en utstuderad intrig och nagelbitande spänning. Just detta med lite värme och humor kring mänsklig svaghet och särart, saknar tex Nesbö,som ju annars när det gäller spänningsskapandet är på minst lika hög nivå. Sammantaget blir därför Adler-Olsson trevligare att läsa, lämnar bättre efterkänsla. Just denna-Flaskpost från P tycker jag är bästa hittills i serien!

 7. Fantastiskt bra, sträckläste de fyra förta böckerna....
  Inger Larsson, 23 september 2013

  Fantastiskt bra, sträckläste de fyra förta böckerna. Ville aldrig att de skulle ta slut.
  Spännande, nervpirrande, se vad som kanske finns bakom fasaden, hos "vanliga" människor, huset brevid... vem vet.... Läs!!!

 8. Adler-Olsen börjar allt mer bli min favorit inom...
  Solnasnackar'n, 23 september 2013

  Adler-Olsen börjar allt mer bli min favorit inom krimiområdet. Spännande intriger, hemska händelser som samtidigt beskrivs med en slags humor blandad i allvarsamheten. Mycket bra!

 9. Jag har bara hunnit halva boken men jag har svårt att...
  Birgitta Colling, 18 september 2013

  Jag har bara hunnit halva boken men jag har svårt att släppa den, den är jättebra och Jussi A O skriver med humor så man får skratta. Jag tycker mycket om hans böcker.

 10. Lättläst och underhållande men inget nytt eller...
  KEIB, 2 september 2013

  Lättläst och underhållande men inget nytt eller revolutionerande. Jussi Adler-Olsen har ett speciellt nästan buskis-aktigt sätt att skriva men klarar man av det är han en duktig författare.

 11. Klockren, en av Jussi Adler-Olsens bästa böcker so...
  Daniel Badro, 15 augusti 2013

  Klockren, en av Jussi Adler-Olsens bästa böcker so far.
  Har plöjt igenom alla hans pocketböcker som bör läsas i ordning.

 12. Spännande och välskriven. Jag tycker om sidospåren i...
  Pernilla Forssell, 7 augusti 2013

  Spännande och välskriven. Jag tycker om sidospåren i kriminalhistorien. Att läsa Adler-Olsen i rätt ordning är att föredra även om det fungerar att läsa dem individuellt.

 13. Precis lika bra som "Kvinnan i rummet" och...
  Britt-Marie Kullin, 24 juli 2013

  Precis lika bra som "Kvinnan i rummet" och "Fasanjägarna" som är dom två första böckerna i serien om Avdelning Q. Mycket härliga personporträtt. Och suverän humor. Väldigt välskriven och spännande. Ser verkligen fram emot dom följande böckerna i serien. Det finns fem utgivna, och serien är planerad till åtta böcker. Rekommenderas varmt.

 14. Jussis andra bok i serien om avdelning Q. Här väver...
  Bertil Ouchterlony, 24 juli 2013

  Jussis andra bok i serien om avdelning Q. Här väver han ihop en spännande handling kryddat med mycket humor. Man vill inte lägga boken ifrån sig!

 15. Fantastisk bra bok , bra story, kan varmt...
  A.R Nosslin (Karlstad), 23 maj 2013

  Fantastisk bra bok , bra story, kan varmt rekommenderas , välskriven och mycket spänning samt en hel del humor, spännande att följa arbetet på avd Q med dess färgstarka karaktärer.

 16. Vilken historia! Religion och mord och ett långt...
  Lars-Olov Norling, 23 maj 2013

  Vilken historia! Religion och mord och ett långt tidsperspektiv, ändå en inte alldeles otrolig intrig. Mördaren identifieras i god tid innan slutet, men ändå: Hur ska det sluta??

 17. Håller på att läsa den, helt otroligt bra....
  Lena Jonasson, 20 maj 2013

  Håller på att läsa den, helt otroligt bra. Karaktärerna är speciella historien bra. Jag är så glad att jag upptäckt denna författare.

 18. Spänning till sista raden. Den som gillar Jo Nesbö kan...
  Jeng, 13 maj 2013

  Spänning till sista raden. Den som gillar Jo Nesbö kan göra intressanta jämförelser i samhällsskildring och personporträtt. Väntar ivrigt på kommande utgivningar.

 19. Boken är fängslande från första sidan och till allra...
  Ivana Karlsson, 7 maj 2013

  Boken är fängslande från första sidan och till allra sista slutet. En ruggig intrig med en djävulsk mördare av bästa format, saltat med en härlig torr humor som får en att lyckligt fnissa till medan jakten går. För mig är Carl en mycket trevlig bekantskap som nu står stolt i bokhyllan. Hatten av för Jussi Adler-Olsen.

 20. Gillar Jussi Adler-Olsens berättelser om Avdelning Q -...
  -, 4 maj 2013

  Gillar Jussi Adler-Olsens berättelser om Avdelning Q - den här känns dock lite väl omständlig till en början, men tar sig på slutet.

 21. Adler-Olsens böcker om Avdelning Q är underbara....
  anneli toresson (Tibro), 24 april 2013

  Adler-Olsens böcker om Avdelning Q är underbara. Spännande och svårt att gissa till sig slutet, även lite humor förekommer. Rekommenderas verkligen.

 22. Mycket bra serie böcker, svårt att lista ut vem den...
  Barbro Lundin (Solna), 22 april 2013

  Mycket bra serie böcker, svårt att lista ut vem den skyldige är, många gissningar, därför svårt att sluta läsa denna bok.

 23. Har tyvärr inte läst den ännu, men enl min mamma är...
  Mona Blomster, 12 april 2013

  Har tyvärr inte läst den ännu, men enl min mamma är den superbra. Hon har den som ljudbok och hon bara älskar Stefan Sauk.

Visa alla 23 recensioner

Fler böcker av Jussi Adler-Olsen