Mörk jord (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Andra Shetlandskvartetten (del 3)
Antal sidor
360
Utgivningsdatum
2017-11-14
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Jan Järnebrand
Originaltitel
Cold Earth
Medarbetare
Jojo Form AB (form)
Dimensioner
178 x 110 x 23 mm
Vikt
195 g
SAB
Hce
ISBN
9789174296532

Mörk jord

(48 röster)  |   Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2017-11-14
89
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Under den mörka vintern på Shetlandsöarna framkallar det häftiga regnet ett jordskred. Våldsamma vattenmassor och lervälling spridersig över vägen från Lerwick till Sumburgh ochut mot havet. När Jimmy Perez kör till en väns begravning får han syn på en stuga som förstörts av vattenmassorna. Han utgår först från att stugan är övergiven, men när han stiger in hittar han en död kropp: en mörkhårig kvinna i röd klänning. Jimmy, som får intrycket attden döda kvinnan precis som han själv har rötter i medelhavsområdet, blir som besatt av att ta reda på vem hon var. Så småningom kommer det fram att kvinnan sannolikt blivit mördad och att hon var död redan innan jordskredet nådde huset. Jimmy Perez är beredd att göra allt för att ta reda på hennes identitet- och hur hon dött. Mörk jord är den totalt sett sjunde boken i Ann Cleeves Shetlandserie och del tre i den nya kvartetten. Cleeves böcker ligger till grund för teveserien Shetland, som sänts på SVT.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mörk jord
 2. +
 3. Vild eld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vild eld av Ann Cleeves (pocket).

Köp båda 2 för 172 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Mörk jord. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Shetland
  Anita Elisabeth, 2 april 2018

  Alla böcker hon skriver om Shetland ärr så välskrivna. Man vill gärrna åka dit...har läst alla av dessa böcker i denna serie.

 2. Jag älskar Cleeves böcker om Shetland
  Ann J, 1 mars 2018

  Det jag älskar mest är nog Cleeves förmåga att skapa stämning i sina böcker, jag "befinner mig" på Shetland när jag läser hennes böcker. Älskar JimmyPerez karaktär, men snart får han ta sig i kragen och komma ut i livet igen (som privatperson)...

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Ann Cleeves