Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
178
Utgivningsdatum
2014-09-30
Förlag
BoD
Illustrationer
Black & white illustrations
Dimensioner
190 x 120 x 10 mm
Vikt
199 g
Antal komponenter
1
Komponenter
Paperback
SAB
Hc
ISBN
9789174632224
Det ligger en gråhund begraven på Mars (häftad)

Det ligger en gråhund begraven på Mars

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2014-09-30
136
  • Skickas inom 10-15 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Det ligger en gråhund begraven på Mars, är berättelsen om livsödet för den sjukpensionerade gruvarbetaren Isak Thomasson Kemiläinen från Kattuvuoma, nordost om Torneträsk. Efter en rasolycka i Kirunagruvan år 2002 så följer sedan sjukpension, beroende av smärtstillande och en allt mer tilltagande alkoholism.

När han efter en hård helg ska in till Kiruna med bilen och på vägen förlorar både körkortet samt vapnen så får han nog. Med snaran och fyrhjulingen beger han sig till den månghundraåriga tallen på sluttningen av berget Njalloaivi, där han tänker avsluta sitt liv. Men han anar inte att ödet vill annorlunda och att miljarder människor jorden runt snart kommer att följa hans minsta steg i livet.

Tommy Rapp, född 1983 och bosatt i den lilla byn Avvakko med tolv invånare, norr om Gällivare. Är sedan tio år tillbaka gruvarbetare till yrket och har sedan tidigare en karriär som snowboardåkare i bland annat landslaget. "Det ligger en gråhund begraven på Mars" är hans debutbok där han med ett uns allvar och humor skriver om livsödet för den kroppsligen och själsligen trasiga Isak Thomasson Kemiläinen från Kattuvuoma, nordost om det stora Torneträsk.

Inspirationen till hans skrivande kommer från verkliga människor och deras ofta mycket intressanta livsöden i den allra nordligaste delen av landet, tillsammans med en hel del fantasi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det ligger en gråhund begraven på Mars
  2. +
  3. Gråhunden försvann i närheten av Lönsboda : P A ögonblickar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gråhunden försvann i närheten av Lönsboda : P A... av P A Ydrefelt (häftad).

Köp båda 2 för 239 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det ligger en gråhund begraven på Mars. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Stor historia i litet format
    Malin, 7 januari 2015

    Tommy berättar, utan krusiduller, hela historien om Isak på ett rakt, hjärtligt och underhållande sätt och ger denna karaktär, som man skulle kunna tro aldrig kan platsa någon annanstans än i norra Norrlands ödemark, chansen att bli omtyckt långt utanför sina hemtrakter (såväl i bokens story som i den verkliga världen).

Visa alla 1 recensioner

Övrig information

Tommy Rapp, fdd 1983 och bosatt i den lilla byn Avvakko med tolv invnare, norr om Gllivare. r sedan tio r tillbaka gruvarbetare till yrket och har sedan tidigare en karrir som snowboardkare i bland annat landslaget. "Det ligger en grhund begraven p Mars" r hans debutbok dr han med ett uns allvar och humor skriver om livsdet fr den kroppsligen och sjlsligen trasiga Isak Thomasson Kemilinen frn Kattuvuoma, nordost om det stora Tornetrsk.

Inspirationen till hans skrivande kommer frn verkliga mnniskor och deras ofta mycket intressanta livsden i den allra nordligaste delen av landet, tillsammans med en hel del fantasi.