Historien om Frippe och andra berättelser eller hur vi levde i Uppsala under femtiotalet och därefter under sextiotalet i Söderhamn och Västerås (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
67
Utgivningsdatum
2011-12-01
Förlag
Books on Demand
Dimensioner
210 x 150 x 5 mm
Vikt
110 g
SAB
Hc
ISBN
9789174653076
Historien om Frippe och andra berättelser eller hur vi levde i Uppsala under femtiotalet och därefter under sextiotalet i Söderhamn och Västerås (häftad)

Historien om Frippe och andra berättelser eller hur vi levde i Uppsala under femtiotalet och därefter under sextiotalet i Söderhamn och Västerås

Häftad Svenska, 2011-12-01
229
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Presentation av boken och författarenFörfattaren växte upp i en familj med föräldrar och sex barn bestående av fem döttrar och författaren som ende son. Samtliga barn tog studentexamen i Falun. Uppväxten med en knapp veckopeng för nöjen och olika feriearbeten under skoltiden, för att bidra till att hålla nere studielånen under kommande universitetsår, samt värnplikten på Dalregementet har författaren beskrivit i en tidigare utgiven bok. Denna andra del av memoarerna beskriver åren vid universitetet, då författaren tidigt bildade familj med som mest tre hemmavarande barn, behövdes det väl avlönade anställningar vid sidan av studierna. Med tanke på författarens studieinriktning skulle helst arbetsuppgifterna vara av juridisk karaktär. I boken beskrivs också själva studietiden vid den juridiska fakulteten i Uppsala och livet inom V-Dala Nation i lärdomsstaden. Berättelsen avslutas med en beskrivning av hur en jurist i offentlig tjänst kan bidra till ordning och reda inom detta gebit. Per Wikner är född 1929 i Falun och bor sedan år 1961 i Västerås. Efter jur. kand. examen år 1958 i Uppsala, tingstjänstgöring i Söderhamn under två och ett halvt år samt ett och ett halvt års tjänst vid hovrätten i Umeå var han sedan fram till pensionen år 1994 chefsjurist hos Västerås kommun.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Historien om Frippe och andra berättelser eller hur vi levde i Uppsala under femtiotalet och därefter under sextiotalet i Söderhamn och Västerås
  2. +
  3. Je m'appelle Agneta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Je m'appelle Agneta av Emma Hamberg (pocket).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »