Maria Lang : vår första deckardrottning (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2014-03-13
Upplaga
1
Förlag
Ordalaget Bokförlag
Medarbetare
Henrikson, Mattias (form) / Henrikson, Margot (form)
Dimensioner
211 x 155 x 25 mm
Vikt
508 g
SAB
Lz Lang, Maria
ISBN
9789174690750
Maria Lang : vår första deckardrottning (inbunden)

Maria Lang : vår första deckardrottning

(13 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2014-03-13
199
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Maria Lang : vår första deckardrottning Kan levereras innan julafton
Sveriges Agatha Christie skulle ha fyllt 100 år den 31 mars 2014!

Maria Lang var Sveriges första deckardrottning och en kvinnlig pionjär Sveriges Agatha Christie. Under 40 år var hon en av de största i genren. Trots det dog hon utblottad. Vem var hon egentligen?

Nu är hon högaktuell igen hennes författarskap uppmärksammas med nyutgåvor, bio- och tv-filmer.

Maria Lang, eller Dagmar Lange som hon egentligen hette, var ovanlig på många sätt. Hon var kvinnlig pionjär inom flera manliga områden och kunde titulera sig doktor, rektor och deckarförfattare, vilket var mycket ovanligt för en kvinna på den tiden. Hennes starka personlighet och intellekt gav henne en stor vänkrets. Hon umgicks med samtidens författare och andra kulturpersonligheter, och hennes storslagna fester var berömda. Men Dagmar Lange visade aldrig upp någon partner fanns det verkligen ingen kärlek i hennes liv?

I den första biografin om henne lär vi känna gåtan Maria Lang. Vi får inblick i hur hon skapade sina fyrtiotvå deckare. Vi följer henne från barnsben till dödsbädd, via en lysande karriär, genom personliga svårigheter och glädjestunder. Många av Dagmar Langes nära vänner, elever och andra bekanta har intervjuats.

LISBET WIKNER är släkting till Pontus Wikner som var ämne för Langes doktorsavhandling. Hon är tidvis bosatt i Nora där hon känner flera personer med personliga min nen av Lange. LENA LUNDGREN är litteraturvetare och har en passion för svenska deckarklassiker. Hon har läst samtliga Lang-böcker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Maria Lang : vår första deckardrottning
 2. +
 3. Ett dubbelt liv : Dagmar Lange, alias Maria Lang

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett dubbelt liv : Dagmar Lange, alias Maria Lang av Margaretha Fahlgren (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Maria Lang : vår första deckardrottning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Utomordentlig, delvis skakande biografi
  Dag Kyndel, 4 augusti 2020

  Här lär vi känna närmare Sveriges under många år mest lästa deckarförfattare. Lättläst men samtidigt initierat. Utan att föregripa innehållet är berättelsen, när den närmar sig Langes sista år och sista böcker, djupt skakande.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna