Matmolekyler : kokbok för nyfikna (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
363
Utgivningsdatum
2013-08-23
Upplaga
1
Förlag
Ponto Pocket
Medarbetare
Ramdén, Maria (red.) / Palmquist, Erika (red.) / Blomberg, Johanna (form) / Norlander, Malin (form) / Kühlhorn, Lotta (form)
Illustratör/Fotograf
Jenny Mörtsell
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
204 g
SAB
Qca,641.5
ISBN
9789174751031
Matmolekyler : kokbok för nyfikna (pocket)

Matmolekyler : kokbok för nyfikna

(34 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket,  Svenska, 2013-08-23

Slutsåld

Med utgångspunkt i den senaste forskningen berättar Lisa Förare Winbladh och Malin Sandström lättbegripligt och underfundigt om vad som händer i köket och hur du lyckas med matlagningen. Här lär du dig inte bara att vispa den lenaste majonnäsen och steka den perfekta köttbiten utan också hur det egentligen fungerar, hela vägen ner till molekylnivå. Lär dig allt om konsten att sätta smak, hur du steker, friterar, marinerar, gravar och fryser in.Hur påverkar våra smakminnen och förväntningar smakupplevelsen? Vad är smak och vad är lukt i det vi i dagligt tal kallar smak? Hur kommer det sig att de flesta tycker att päron och gorgonzola är en utsökt kombo, men väldigt få går igång på det potentiellt nyskapande smak paret ansjovis och lingonsylt? När du har läst Matmole kyler vet du.Matmolekyler liknar inte någon annan kokbok, men naturligtvis finns här också gott om recept. Laga extra krämig chokladmousse, fläskkotlett som läggs i kall panna och glass som får hjärnan att koka över.LISA FÖRARE WINBLADHär matskribent för Sydsvenskan, grundare av sajten Taffel.se, tidigare redaktör på Gourmet och författare till flera kokböcker.Fysikern MALIN SANDSTRÖM har doktorerat på luktsinnet. Hon är kommunikatör och frilansande vetenskapsskribent.Illustratören JENNY MÖRT- SELL har arbetat för uppdrags- givare som The New York Times, Vouge, och Diesel.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Matmolekyler : kokbok för nyfikna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Oläslig
  70-talistmorsa, 4 januari 2017

  Tyvärr så liten text att det gör ont i ögonen att läsa. Måste vara något slags rekord? Synd, jag hade sett fram emot att läsa boken.

 2. Matkunskap för vetgiriga
  Eva Alsén Eklöf, 20 januari 2016

  Ett måste för folk som är intresserade av matlagning. Men ge ut den med större skrift. Mycket svårläst för äldre.

 3. Spännande vardagskunskap
  Eldkrona, 6 februari 2015

  Ökar kunskapen om hur olika matvaror reagerar, ensamma eller ihop med andra. Avråder från att köpa pocket-versionen då texten är extremt liten

 4. Spännande och intressant!
  Lisbeth Margareta Candow, 3 februari 2014

  Väldigt värdefulla kunskaper förmedlas och gör matlagningen ännu roligare. Nu förstår jag varför och hur man undviker förvanskningar av smaker t ex. En berättande text och en uppslagsbok för alla som lagar mat och vill veta mer!
  Vid omtryck så öka fontens storlek! För oss med progressiva glasögon blir det väldigt svårt att läsa den lilla texten. Hellre fler sidor och större font! Tack/Lisbeth

 5. Roligaste "matboken" jag läst någonsin! Ha, ha, ha!...
  Kerstin Olofsson, 13 januari 2014

  Roligaste "matboken" jag läst någonsin! Ha, ha, ha! Gav bort ett ex och läser nu för fullt! Dessutom lär man sig massor - sida upp och sida ner. Förstoringsglas eller bra ögon behövs förstås eftersom texten i denna pocketvariant är så liten.

 6. Om man gillar att lägga lite tid på sin matlagning är...
  Rolf Erlandsson, 11 november 2013

  Om man gillar att lägga lite tid på sin matlagning är denna bok oumbärlig, den beskriver det viktiga på ett användbart sätt!

Visa alla 6 recensioner