Game of thrones - Svärdets makt (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Sagan om is och eld (del 3)
Antal sidor
961
Utgivningsdatum
2011-11-21
Förlag
Månpocket
Översättare
Louise Thulin
Originaltitel
A Storm of Swords
Dimensioner
180 x 110 x 35 mm
Vikt
460 g
SAB
Hce
ISBN
9789175030531

Game of thrones - Svärdets makt

(57 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2011-11-21
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Äventyr och hjältedåd, vänskap, kärlek och förräderi i en magisk medeltida värld.

De sju konungarikena är en värld präglad av vild skönhet och mäktig magi. Men också av förräderi, girighet och ärelystnad, där ädlingar och ofrälse, hjältar och skurkar, fria och slavar kämpar för att överleva och finna sitt öde. Striderna om järntronen är våldsamma och grymma och kriget fortsätter med oförminskad styrka. Nya allianser bildas och gamla upplöses. Vänner blir fiender och rivaler sluter fred. Intriger och ränkspel men också vänskap och kärlek, mod och offervilja underblåser maktkampen. Joffrey av huset Lannister sitter på järntronen i Kungshamn, en ung och bortskämd pojke som regerar över de sju konungarikena med hjälp av sin ärelystna moder. Hans bittraste rival, lord Stannis, är besegrad. Men Robb Stark, som nu har hela Norden under sig, vinner hela tiden nya framgångar i kriget och spelar ett högt spel i kampen mot Joffrey och huset Lannister. Under tiden färdas Daenerys stormfödd fram över det blodbesudlade och öde landskapet i östern, en drottning i exil med de tre sista drakarna i världen i sin vård. Målmedvetet samlar hon ihop sina styrkor för att inta Kungshamn och en dag bestiga järntronen för gott. I en svunnen tid inträffade en våldsam klimatförändring. Somrarna varar i decennier men följs av vintrar långa som en livstid. Längst upp i Norden ligger muren av is, ständigt bevakad av brödraskapet som vigt sitt liv åt uppgiften att skydda de sju konungarikena mot den eviga kölden och okända faror. Långt bortom muren lever rövarna, isolerade från människorna och efter sina egna lagar. Tillsammans med en hord mytiska varelser, vålnader och gengångare, vandrar de nu över Frosttändernas gudsförgätna fjällvidder och vidare söderut.

Vem kan sia om framtiden när is möter eld?

George R. R. Martin föddes 1948 och redan som barn skrev han historier om monster som han sålde för en liten slant till sina kamrater. Efter att ha tagit flera universitetsexamina i journalistik arbetade han som collegelärare, men är sedan 1979 författare på heltid och har förutom sina böcker skrivit manus till filmer och tv-serier. Han är en inbiten schackspelare och samlar på tennsoldater, speciellt medeltida riddare. Han bor numera i Santa Fe i New Mexico, USA.

Svärdets makt är den tredje boken i Sagan om is och eld och fortsättning på Kampen om järntronen och Kungarnas krig.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Game of thrones - Svärdets makt
 2. +
 3. Game of thrones - Kråkornas fest

De som köpt den här boken har ofta också köpt Game of thrones - Kråkornas fest av George R R Martin (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Game of thrones - Svärdets makt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mästerverk

  Tredje delen i serien är lika bra som de två tidigare. Serien är ett mästerverk, och ett otroligt läsäventyr. Inget hinder om man har sett tv serien innan man har läst böckerna, tvärt om så kommer man mer in på djupet och lär känna karaktärerna bättre.

  Handling och tema: 5/5
  Karaktärer: 5/5
  Miljöbeskrivningar 5/5
  Språk och berättarkonst 5/5

 2. Läste ut Svärdets makt häromdan och inser att skälet...
  Maja, 23 april 2013

  Läste ut Svärdets makt häromdan och inser att skälet till att jag känt mig så missmodig sedan dess beror på att jag inte har boken att längta till!

 3. Fantastisk!
  Joel Wahlund, 19 september 2012

  Såg säsong 1 och 2 på tv innan jag läste någon bok. Köpte ett paket med dom tre som fanns för tillfället för att jämnföra då serien var kopiöst bra. Och böckerna slår allt. Vilka intriger. Vilka karaktärer. Inget man normalt förväntar sig infinner sig och känslan av att hela tiden inte ha en anig om vad som ska ske härnäst gjorde nästan att jag slängde mig igenom böckerna, särskilt del tre då den inte producerats till tv än. Det är ren magi hur man kan bli så involverad i karaktär på det sätt... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av George R R Martin