Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2014-10-15
Förlag
Månpocket
Översättare
Johanne Lykke Holm
Originaltitel
Én af os sover
Medarbetare
Persson, Klara (form)
Dimensioner
177 x 110 x 15 mm
Vikt
127 g
SAB
Hce
ISBN
9789175033709
En av oss sover (pocket)

En av oss sover

(25 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket Svenska, 2014-10-15
55
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
En ung kvinna återvänder till föräldrahemmet på den danska landsbygden för att vara nära sin svårt sjuka mor. Bakom sig i Köpenhamn lämnar hon två män: den senaste, som redan är en annans. Och så den hon kallar sin avlidne man, fast han i själva verket är alldeles livs levande - den stora kärleken, den som aldrig skulle ta slut. I barndomens landskap söker hon ett sätt att försonas med det hon är på väg att mista och med det som redan gått förlorat. En av oss sover är en roman om att för första gången stå inför obegripligheten i att mammor kan dö och kärlek gå över. Det är en berättelse om närhet och avstånd, om innebörden av ett hem, och om att med språket nagla fast upplevelsen av världen. Nominerad till Nordiska rådets litteraturpris 2013. "Så enkelt är det alltså också. Att man kan ligga stilla tillsammans och vara någon annanstans, ensam. Ja, säger min mor, hon har vaknat med ett ryck. Var har du varit, tänker jag, vad var det du behövde göra färdigt. Kan du inte sova, frågar hon och vänder sig om i sängen. Jag tänker: vad gör jag här, i mina föräldrars säng. Jag är alldeles för gammal för att ligga här; det har jag alltid varit."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En av oss sover
 2. +
 3. Regn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Regn av Josefine Klougart (häftad).

Köp båda 2 för 100 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av En av oss sover. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. som drömda landskap
  Bert Westerström, 1 november 2017

  En bok att ständigt ha med! Språket pendlar mellan prosa och poesi Josefin Klougart trollbinder läsaren i sina drömda landskap!

 2. Poesi?
  Johanna, 16 augusti 2017

  Alltså nej, den här boken passade inte mig. Förvirringen var stor redan efter första sidan och jag kan inte påstå att det klarnade ens när jag läst ut hela boken. För det gjorde jag, mest kanske för att kunna säga att jag har läst en väldigt konstig bok för jag blev verkligen inte klok på den.
  Jag upplevde att hela boken var en synonym, om fårhjärnor (?) bland annat. Vad jag förstår efter att ha läst baksidetexten så handlar boken om en tjej, hennes sjuka mor och tjejens ex och nya ragg.... Läs hela recensionen

 3. Obegriplig prosa eller vacker poesi?
  Bara Barbro, 7 oktober 2015

  Nej, det här var inte lätt, för att inte snarare säga obegripligt.
  Vad författaren vill med sin bok är inte lätt att begripa.
  Snö, landskap, äppelträd och snör, landskap och röda äpplen.
  Mamma, sover, eller vem sover.
  Vi diskuterade boken i mi bokcirkel och den fungerade bäst när någon av oss lägste några rader högt. Då blev det poesi! Ingen, ingen av oss hade orkat läsa ut den. Och det har inte hänt på de 12 år vi varit igång.

 4. Kaotisk
  Veronica Thingvall, 16 juni 2015

  Jag upplevde boken som oerhört kaotisk. Det var frustrerande att aldrig få fatt i den röda tråden. Kanske är språket intressant bitvis men avsaknaden sammanhang gjorde att tankarna lätt gled iväg på annat håll.

 5. Makalöst vackert skriven
  Lisa L, 14 april 2015

  Josefine har den ovanliga gåvan att hitta unika egna liknelser som klingar an direkt i det undermedvetna hos läsaren och därmed gör boken till en inre upplevelse mer än en vanlig berättelse. Det är den hittills vackrast skrivna bok jag läst, ett flöde av tankar och känslor som verkar komma inifrån en själv. Jag kommer läsa om den många många gånger. Missa inte denna bok!

 6. En bok man läser med hjärtat
  eva åberg, 30 december 2014

  Mitt bästa råd till dig som ska läsa denna bok är att bara låta den skölja över dig
  Bild läggs på bild - scen på scen och så småningom förstår du allt utan att veta allt
  En vacker och poetisk skildring av kärlek och att ta avsked

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Josefine Klougart