Freja (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Sagan om Valhalla (del 1)
Antal sidor
384
Utgivningsdatum
2017-07-11
Förlag
Månpocket
Dimensioner
178 x 110 x 25 mm
Vikt
207 g
SAB
Hc
ISBN
9789175036762

Freja

(13 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2017-07-11
89
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I legendernas tid, innan verkligheten blir myt och Gudinnan fortfarande råder, föds Freja, dotter av Vanaheims drottning. Freja fostras under sin uppväxt till att bli en av Gudinnans prästinnor. Under midsommarblotet kommer så besked om att krigiska nykomlingar av Odens stam, asarna, har anfallit de fredliga gudinnedyrkarna i Vanaheim. Vanernas översteprästinna reser till Oden för att förhandla och kräva gäld. Med sig har hon prästinnan Freja.

När Tor, som är Odens son, och Freja möts blir de häftigt förälskade. Men kulturkrocken mellan invandrarna, de patriarkala asarna, och gudinnedyrkarna i matriarkatet Vanaheim blir svår och resulterar i häftigt krig. Världen brinner och samtidigt som deras fränder dödar varandra, kämpar Freja och Tor för sin kärlek.

När asar och vaner sluter fred blir Freja gisslan hos asarna. Oden kräver då att hon skall bli hans brud. Det ser allt mörkare ut för Freja, men hon strider envist vidare för sin självständighet och kultur. Freja och hennes döttrar är starka, självständiga kvinnor som kräver kontroll över sina liv och sin sexualitet.

Freja - Sagan om Valhalla är en mycket spännande berättelse. Johanne Hildebrandt har låtit våra fornnordiska myter ta fysisk gestalt. Fruktbarhetsgudinnan Freja och de andra gudarna tampas med samma frågor som är aktuella idag: kärlek, svek, makt och kulturkrockar. som också behandlar moderskap, magi, naturkraft och systerskap. Händelserna utspelar sig i en fiktiv sagatid, cirka 700 f.kr.

Detta är första delen i trilogin om Freja. Hennes arv förs i del två vidare genom hennes dotter Idun, på gott och ont.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Freja
 2. +
 3. Idun

De som köpt den här boken har ofta också köpt Idun av Johanne Hildebrandt (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Freja. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inte något för mig
  Malin, 2 augusti 2023

  Fastnade tyvärr inte för denna bok. Svår att komma in i och historien kändes märklig. Kommer inte köpa de andra delarna i serien.

 2. 4a stark.! sagan om valhalla-

  innehåller även personregister = Lovely
  en första bok i ny underbar serie, FREJA- med de fornnordiska myterna en saga för vuxna.=) (från 12.) om man gillar läsa.=)
  innehåller magi, romantik, action, krig, intriger, glädje, sorg, spänning...allt.! .=) underbar bok och har redan köpt de andra, att få njuta av i höst/vinter.

  läste precis även e.östnäs kungadottern serien (bra som för böcker till kommande serier, se nedan, om man precis upptäckt denna changer, eller missat, vis... Läs hela recensionen

 3. Simpel men härlig!
  Emelie Anne Louise Eriksson, 29 november 2017

  Som ung kvinna var det fantastiskt att läsa en bok ur ett matriarkat perspektiv. En sån otrolig skillnad mot vad en annars stöter på i ens vardag. Det var otroligt kraftgivande! Freja är en bok som väckte mitt intresse till våra förfäder men också en dröm om hur vårt samhälle hade kunnat se ut idag om vi inte hade utvecklats ur ett patriarkat.

  Freja är annars en ganska simpel bok som är väldigt behaglig och lugnande att läsa. Det är lagom med spänning och magi men också mycket sex o... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Johanne Hildebrandt