Nytta och nöje med hunden : din blivande terapihund
Fler böcker inom
Format
Spiral
Språk
Svenska
Antal sidor
148
Utgivningsdatum
2018-01-10
Upplaga
2
Förlag
Atremi AB
Dimensioner
240 x 1580 x 10 mm
Vikt
364 g
ISBN
9789175272016
Nytta och nöje med hunden : din blivande terapihund

Nytta och nöje med hunden : din blivande terapihund

Spiral Svenska, 2018-01-10
279
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Är du nyfiken på hundar som arbetar inom vård, skola och omsorg? Kanske har du själv en dröm om att kunna arbeta tillsammans med din hund, för att hjälpa andra människor? Då kan detta vara boken för dig!
Nytta och nöje med hunden förklarar det fantastiska och givande, men samtidigt komplexa, arbete som det innebär att utbilda och arbeta med terapihund eller annan typ av social tjänstehund. I boken finns grundläggande information om denna typ av arbetande hund ar och vad arbetet innebär och många övningsförslag därtill. Allt för att få en bra grund inför en terapihundsutbildning eller för att få en hund som fungerar väl i olika miljöer och i samklang med andra. I boken finns flera fallbeskrivningar och bilder som illustrerar text och innehåll.

Monica Broman är socionom sedan 1990 och har lång erfarenhet av arbete med människor i alla åldrar och med olika behov. Sedan 30 år tillbaka har hundar varit hennes stora intresse och livsstil. Med lång hunderfarenhet både som utbildare, uppfödare och utövare av hundsport gick Monica 2009-2010 på vårdhundskolans utbildning och startade därefter företaget NyttoHunden. Idag har hon regelbundna terapihundsuppdrag inom barnhabilitering och äldreomsorg tillsammans med Australian Shepherdtiken Önska och tidigare med Flatcoated retrievertiken Locka. De har deltagit i en spännande forskningsstudie som bidragit till en fördjupad kunskap om nyttan med hund inom vården.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nytta och nöje med hunden : din blivande terapihund
  2. +
  3. Uppdrag : hundgöra!

De som köpt den här boken har ofta också köpt Uppdrag : hundgöra! av Åsa Tova Bergh (kartonnage).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Fler böcker av Monica Broman