Jiroekonomi (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Facknoveller från Novellix (del 2)
Antal sidor
28
Utgivningsdatum
2014-09-02
Upplaga
1
Förlag
Novellix
Originaltitel
Jiroekonomi
Medarbetare
Benk, Lisa (form)
Dimensioner
145 x 105 x 4 mm
Vikt
39 g
SAB
Q
ISBN
9789175890449
Jiroekonomi (häftad)

Jiroekonomi

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2014-09-02
60
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Jiro Onos sushibar i Tokyos tunnelbana har tilldelats tre stjärnor i Michelinguiden. Om man utgår från klassiska ekonomiska resonemang borde verksamheten vara ohållbar: väntetiden är flera månader och restaurangen har endast tio sittplatser, inga riktiga bord och ingen serveringspersonal. Jiro skulle utan problem kunna expandera sin verksamhet, men väljer istället att fokusera på att göra världens bästa sushi. Vad är det som driver honom, och vad innebär det att vara en “Jiromänniska”?Nina Åkestam är skribent, författare och doktorand i företagsekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm. Hon driver en av Sveriges mest välbesökta bloggar och är en frekvent anlitad föreläsare.För Novellix har hon skrivit facknovellen Jiroekonomi, en text om förhållandet mellan kapitalism och kvalitet, om en passionerad sushikocks sätt att arbeta, och om vad som skulle hända med ekonomin och samhället om fler gjorde som han.Jiroekonomi är Facknovell #2 i Novellix serie med facklitterära texter i kortformat. Novellix ger ut små, snygga böcker i vykortsstorlek med en novell per bok. Både klassiker och nyskrivet - allt ifrån Virginia Woolf till Håkan Nesser! Samtliga böcker med originalomslag av svenska formgivare, illustratörer och konstnärer. Novellix-novellerna säljs både styckvis och förpackade i fina presentaskar. Stora läsupplevelser i ett litet format.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Jiroekonomi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. WOW!
  EL, 27 januari 2015

  Önskar jag hade en hatt att lyfta på. Otroligt imponerad, tankspridd och glad. Det är precist av Nina Åkestam. Och, det i sig är svårt när ämnena är så stora, komplexa och näst intill sönderdebatterade. Tack!

 2. Nina Åkestam är ett geni
  Anna Laurin, 17 september 2014

  På några få sidor har Nina Åkestam formulerat och fått struktur på en tanke som legat och skvalpat i mitt medvetande i flera år. Boken slår en kil in i det tillväxtkonsensus som håller på att köra hela vår civilisation i diket och pekar på en helt ny möjlighet. Läs den. Köp den i storpack och dela ut till alla du känner. Här har du årets julklapp, födelsedagspresent, klapp-på-ryggen-gåva och framtidshopp. Så billig att du kan ge den till många.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Nina Åkestam

 • Feministfällan

  Nina Åkestam

  Är jämställdhetsprojektet så gott som klart? Är feminism för alla? Är den arga feministen ett problem? Feministfällan är boken för alla som kallar sig feminister, för alla som inte vågar göra det, och för alla som har slutat. Boken är ett stridsro...

 • Meningen med hela skiten

  Nina Åkestam

  En fredag i november, några månader före sin 25-årsdag, vaknar copywritern Nina med två guldstatyetter hemma i sovrummet. Reklambyrån hon sitter i ledningsgruppen för har på en stor gala kvällen före sopat banan med konkurrenterna och Nina har i h...