Valpen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-09-08
Upplaga
1
Förlag
Novellix
Medarbetare
Benk, Lisa (form)
Dimensioner
148 x 105 x 8 mm
Vikt
69 g
SAB
Hce.016
ISBN
9789175895598
Valpen (häftad)

Valpen

Häftad,  Svenska, 2022-09-08
69
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Då jag fann honom låg han och sov bakom ligusterbuskarna i bortre hörnet. Han hade jobbat och krafsat och rivit i den bruna jorden och grävt sig en grop så djup att halva hans lilla kropp låg utom synhåll under marknivån. Han hade också brutit av flera ligustergrenar och skalat av löven och tuggat på topparna tills busken var helt förstörd.

När han märkte att jag kom fram lade han sig platt i sin grop och morrade sitt lilla valp-grrr. Så satte han sig abrupt upp i gropen och skällde ilsket på mig på ett sätt som - ifall det varit en stor hund - skulle ha skrämt mig och fått mig att dra mig undan.

"Valpen?" sa jag och ville låta medkännande. "Kom ut."


En dag dyker det plötsligt upp en hundvalp i den välskötta trädgården hos det gifta paret Robert och Sallie. Vad är det rätta att göra med den lilla gläfsande valpen? Dilemmat sätter igång en hel rad tankar i huvudet på Robert.

Den amerikanske författaren Richard Ford har skrivit en mångbottnad berättelse om slumpens roll i livet, äktenskaplig otrohet och mänskliga tillkortakommanden.

Richard Ford, född 1944 i Jackson, Mississippi, är en av den amerikanska litteraturens stora namn. Ford är kanske mest känd för sin hyllade trilogi om antihjälten Frank Bascombe: Sportjournalisten (1986), Självständighetsdagen (1995) och Som landet ligger (2006), tre romaner som lyfts fram som moderna klassiker. I Sverige har även romanen Kanada (2012) blivit en stor kritiker- och läsarfavorit.

Richard Ford har belönats med ett flertal stora priser, däribland Pulitzerpriset.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Valpen
  2. +
  3. Lincoln Highway

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lincoln Highway av Amor Towles (storpocket).

Köp båda 2 för 208 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Richard Ford