Advokatetik i brottmål : en handbok (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
214
Utgivningsdatum
2008-11-24
Förlag
Thomson Förlag
Dimensioner
233 x 160 x 20 mm
Vikt
460 g
SAB
Oekd
ISBN
9789176102855
Advokatetik i brottmål : en handbok (inbunden)

Advokatetik i brottmål : en handbok

Inbunden Svenska, 2008-11-24
459
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Hur skall en försvarsadvokat veta hur hon skall röra sig på det minerade fält som en pågående förundersökning och brottmålsrättegång är? Hur fungerar tystnadsplikten egentligen? Vilka rättigheter har man under polisförhören? Vad får man hjälpa den häktade klienten med? Och vad finns det för lagstöd för detta?

Brottmålsadvokatens vardag är full av svåra yrkesetiska frågor. Advokaten som skall försöka lösa ett uppkommet dilemma har dock ofta begränsade möjligheter att finna vägledning i de generalklausuler som lag och god advokatsed erbjuder. Något mer än paragrafer behövs för den praktiker som står inför ett konkret problem. Det har länge funnits behov av en enkel och lättsmält vägledning för den som arbetar med brottmål.

I denna bok har författaren på ett ställe samlat lag, regler om god advokatsed, doktrin och praxis i form av rättsfall och disciplinnämndsfall som rör praktiska försvararfrågor.

Praxis visar att inte bara advokaterna själva, utan även poliser, åklagare och domare tar miste ganska ofta när det gäller försvararens rättigheter och skyldigheter för ett behörigt tillvaratagande av klientens intressen. Tanken är att även andra yrkeskategorier än advokater enkelt och snabbt skall kunna söka vägledning i denna bok.

Juris doktor Lena Ebervall är verksam som advokat i Stockholm och Malmö. Hon har bakgrund som forskare och föreläsare vid juridiska fakulteten på Lunds universitet. 2002 disputerade hon på Sveriges första doktorsavhandling i advokatetik. Hon har under mer än ett decennium varit flitigt anlitad som föreläsare och kursledare i advokatetik och framträtt som debattör och skribent i rättspolitiska frågor som rör försvarsadvokater.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Advokatetik i brottmål : en handbok
 2. +
 3. Arv och testamente

De som köpt den här boken har ofta också köpt Arv och testamente av Anders Eriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 888 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lena Ebervall

 • Florence Stephens förlorade värld

  Lena Ebervall, Per E Samuelson

  Huseby bruk var i början av 1900-talet Smålands mäktigaste egendom, masugnens eld dånade, skogen och jorden bar rikedom till familjen Stephens. Det var i denna ljusa tillvaro Florence växte upp. Men livet igenom hade hon en stor svaghet - sin star...

 • Domardansen

  Lena Ebervall, Per E Samuelson

  Den ene var en bohemisk mångmiljonär, den andre en högt uppsatt och karismatisk domare. Deras vägar korsades vid landets största och viktigaste domstol. Hur kunde det som sedan hände faktiskt hända? Hur kunde en domare förskingra miljonbelopp i år...

Bloggat om Advokatetik i brottmål : en handbok