Ajna Bång (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2017-03-17
Förlag
SagaOfelia
Illustratör/Fotograf
Henrik Nilsson Thelander
Dimensioner
21 x 148 x 3 mm
Vikt
69 g
SAB
Hcf
ISBN
9789176119808

Ajna Bång

Häftad,  Svenska, 2017-03-17
95
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Ajna Bång" är berättelsen om hur de två modiga flickorna Iris och Lovis gör allt de kan för att rädda den godhjärtade ballongen Ajna Bång från Preben - "den elakaste elakingen och alla ballongers stora skräck".
Boken är fylld med roliga illustrationer och passar bra för högläsning för barn från ca 3 år men också för de som nyss lärt sig läsa själva.
Utdrag ur recension på Barnboksprat av Sofie Utahs:
"Ajna Bång berättar ett fartfyllt, spännande och ibland otäckt äventyr för de minsta barnen. Storyn passar bra för målgruppen, med tydliga "goda" och "onda" karaktärer och en bra blandning av spänning och vardag. En lagom dos av förutsägelse blandas med oväntade, roliga händelser som vänder berättelsen.

De enkla illustrationerna, som får ta stor plats, är tecknade med färgpennor, vilket ger en välkänd bild för barnen. Det färgglada, lyckliga, blandas med det okända och otäcka. Tydligt för de mindre barnen att förstå, även om de läser bilderna utan att höra texten.

Till en början tyckte jag det var konstigt att barnen sliter så mycket för en ballong. Det finns ju många andra! När jag läst boken insåg jag dock att det var tråkigt vuxet av mig att tänka så. För ett barn kan en enskild ballong få väldigt stor betydelse. Ajna Bång har dessutom ögon och mun, till skillnad från de andra ballongerna, och då är det väl klart att en vill ha just den ballongen! Berättelsen visar även på mod och att stå upp för de minsta, även de som bara verkar vara en vanlig ballong."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ajna Bång
  2. +
  3. Filuren och alla julklapparna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Filuren och alla julklapparna av Henrik Nilsson Thelander (häftad).

Köp båda 2 för 223 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Henrik Nilsson Thelander