Fejk (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
228
Utgivningsdatum
2020-01-03
Upplaga
1
Förlag
ABC Forlag
Översättare
Carina Gabrielsson Edling
Originaltitel
Fake
Dimensioner
205 x 130 x 18 mm
Vikt
314 g
SAB
uHce
ISBN
9789176270196
Fejk (häftad)

Fejk

Häftad Svenska, 2020-01-03
189
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Marie och hennes kompis Idil skriver för skoltidningen, men det går inte så bra. Läsarsiffrorna sjunker för varje nummer och redaktören Magga säger att de måste göra något. De får helt enkelt fixa till artiklarna lite grann och göra rubrikerna intressantare. Skvaller och sensationer ger fler klick!

Idil tycker att det är fejk och vägrar, men Marie hakar på och skriver en något kryddad artikel med klickvänlig rubrik om skolans snygging Tarjei. En artikel som leder till vänskap och början på något mer ... Men plötsligt ändras allt när Marie själv hamnar i skvallerspalten. Är hon lika fejk som de klickvänliga rubrikerna hon själv varit med och skapat?

Fejk är en lättläst och humoristisk ungdomsroman som inte drar sig för att ta upp svåra saker. Det här är dels en berättelse om det komplexa sociala spelet och frågan om integritet, samtidigt som det är en historia full av hjärtklappning och förälskelse.

Mina Lystad, född 1983, bosatt i Oslo, har tidigare arbetat som journalist och manusförfattare för teve under många år. 2015 debuterade hon som barnboksförfattare. Hennes första ungdomsbok Nörd (första delen i serien om Marie), nominerades till bokhandeln Arks barnbokspris. Mina Lystads böcker finns översatta till danska, engelska, färöiska, koreanska, ryska, slovenska, sydsamiska och tyska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fejk
  2. +
  3. En stark nolla

De som köpt den här boken har ofta också köpt En stark nolla av Sara Lövestam (häftad).

Köp båda 2 för 317 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mina Lystad

Bloggat om Fejk