Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
En liten bok om mycket
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2022-01-26
Förlag
Idus Förlag
Illustratör/Fotograf
Lotta Myrefelt
Dimensioner
226 x 175 x 7 mm
Vikt
192 g
SAB
uUg
ISBN
9789176343630

En liten bok om mycket blod!

(2 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-01-26
149
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Vet du vilket djur som har genomskinligt blod? Vilket djur som inte harnågot blod alls? Och vilket djur som levde och sög blod redan pådinosauriernas tid? Det, och mycket mer, får du veta i den härboken!

"En fantastisk liten bok om blod! Så intressant och lärorik på ett väldigt begripligt och tydligt vis.Författaren Anna Hansson skriver korta, enkla texter om något såallvarligt som blod. Texterna är okonstlade och försöker intekrångla till ämnet. Illustratören Lotta Myrefelt har gjortbilderna som berikar texten ytterligare. I den här lilla faktabokenför yngre barn får man lära sig vilka som har blått blod, vilkasom har genomskinligt blod eller inget blod alls. [...] Jag tror attdet är många barn som kommer att fascineras av ämnet och somsäkert kommer att vilja veta mer. Det är ju precis så en faktabokska fungera. Att texten dessutom är faktagranskad av Daniel Roth somär zoolog på Universeum bidrar till ytterligare ett positivtomdöme." Lektör Annakarin Lindberg, BTJ-häfte3:2022.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En liten bok om mycket blod!
 2. +
 3. Min glittriga pysselbok. Dinosaurier

De som köpt den här boken har ofta också köpt Min glittriga pysselbok. Dinosaurier av Marie Helleday Ekwurtzel (häftad).

Köp båda 2 för 224 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av En liten bok om mycket blod!. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En av fyraåringarnas favoritserier
  Marias bokhylla, 15 maj 2022

  Fyraåringarna tycker: Fyraåringarna tycker väldigt mycket om den här serien, men eftersom blod inte kommer med samma oerhörda förtjusande associationer som ljud och saker som kommer ut ur andra kroppsöppningar blir inte den här boken en lika stor hit. Här är det mer skräckblandad förtjusning när de pratar om gånger de själva slagit sig så det kommit blod. Men det är roligt att lära sig om hur olika blod kan se ut och de är nog lite sura över att de inte har genomskinligt eller lila blod, ändå... Läs hela recensionen

 2. Informativ
  Bokdjungeln , 18 mars 2022

  Ännu en bra faktabok för 3-6åringar av denna duo.
  Jag gillar den fakta de tagit fram och att de bland annat tar upp att vampyrer suger blod, men att de inte finns på riktigt. Blod kan upplevas vara något läskigt men denna bok tar bort udden av det läskiga, kan jag tänka.
  En informativ bok med lagom text och fina bilder anser jag.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna