Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
250
Utgivningsdatum
2022-11-17
Förlag
Idus Förlag
Medarbetare
Norén, Mattias (form)
Dimensioner
20 x 208 x 147 mm
Vikt
420 g
SAB
Hcg
ISBN
9789176346945
Inte min tystnad (inbunden)

Inte min tystnad

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-11-17
109 209 Du sparar 100 kr!
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Tilda lever i en tystnad som hon inte har valt. Den finns där hela tiden och har tvingat henne att lämna mamma och pappa för att börja ett nytt liv på skolan i Lund.

Samuel lever i en annan tystnad. Den kommer när han tvingas prata inför andra och förvandlar enkla ord till oro och mummel. Varför kräver lärarna att han måste redovisa för hela klassen?

Deras möte på skoldiscot blir starten på något nytt. Tillsammans utmanar de tystnaden och möter ord och mening, längtan och vänskap. Och inte minst: Mod.

Inte min tystnad är en spännande barnroman där läsaren, parallellt med berättelsen, kan lära sig att kommunicera med tecken.

Har fått litteraturstöd från Kulturrådet!

"Mycket bra!" Tycker BTJ.

"[...] En bok som lyfter fram en grupp som inte figurerat mycket i barn- och ungdomslitteraturen, de döva och hörselskadade. Med igenkänning och på ett finstämt, engagerat sätt berättar Kaj Hagstedt om Samuel och Tilda och deras utmaningar kring språk och kommunikation och hur de kan hjälpa varandra. En bok som passar utmärkt för diskussioner kring identitet, mod och språk."

Lektör Anna Wilner - BTJ häfte 23:2022
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Inte min tystnad
 2. +
 3. Framtidskameran

De som köpt den här boken har ofta också köpt Framtidskameran av Kaj Hagstedt (inbunden).

Köp båda 2 för 198 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Inte min tystnad. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jättefin!
  Sabina Carlson, 4 februari 2023

  Jättefin berättelse om Samuel och Tilda som träffas på ett skoldisco. Tilda är en cool tjej som kommer bli döv och Samuel tycker inte om att prata framför andra. Historien är fint berättad och det finns bilder som visar hur olika tecken görs. Fina miljöer, spännande handling och bra språkbruk. Rekommenderas!

 2. Superfin bok!
  laspedagogen , 5 januari 2023

  Men wow vilken fin bok! Jag läste den från pärm till pärm i ett svep. Boken är lättläst med korta kapitel och författaren skriver på ett alldeles förträffligt sätt med ett språk som flyter och som är riktat till målgruppen.

  På ett helt naturligt sätt får hörselskadade ta plats i barnlitteraturen. Tilda är en cool och stark tjej som går sin egen väg, Samuel är en lite mer osäker kille som är rätt ensam och som helst drar sig undan sociala situationer.
  Tillsammans hjälper de varan... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Kaj Hagstedt

 • Ett Ett Två

  Kaj Hagstedt

  Vem är det som eldar på nätterna? Skolor och förskolor har brunnit ner till grunden och Joel är rädd att hans skola eller hem står på tur. När polisen inte lyckas ta fast den skyldige bestämmer sig Joel för att smyga ut om nätterna för att spana. ...

 • Framtidskameran

  Kaj Hagstedt

  Farfar har dött och 12-åriga Emma faller ner i ett svart hål av sorg. Inte blir det bättre av att pappa är arg och vill göra sig av med farfars gamla fotobutik så snabbt det bara går. Farfar har lämnat en magisk gåva åt Emma. Hon ärver en ombyggd ...