Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
36
Utgivningsdatum
2023-07-07
Förlag
Idus Förlag
Översättare
Annie Strand
Originaltitel
Too many hugs
Illustratör/Fotograf
Maria Burobkina
Dimensioner
206 x 175 x 7 mm
Vikt
182 g
SAB
Hcf(yb)
ISBN
9789176349991

Inga fler kramar : en bok om samtycke

(2 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-07-07
150
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Klibbiga kramar. Hårda kramar. Kvävande kramar. FÖR MÅNGA KRAMAR!

Inga fler kramar visar både stora och små hur samtycke fungerar. På ett varmt och ömsint vis får vi lära oss om kroppslig integritet, och att man själv får bestämma hur, när och om man vill bli kramad.

BTJ som ger boken bra betyg.

"Alla vill krama Theo hela tiden. Ibland tycker han om det men ganska ofta känns det lite jobbigt. [...] Till sist skriver han en regellista för kramande: man måste be om lov. [...] Inga fler kramar är en kort men insiktsfull bilderbok som lär barnet om rätten till sin egen kropp och dessutom påminner den vuxna medläsaren om vikten av kroppslig integritet.

Yvonne Pearson är socialarbetare, bosatt i USA och har skrivit flera böcker som berör barns rättigheter. Maria Burobkinas illustrationer är både inkluderande och välgjorda och ger textens lärande undertoner en välbehövlig mjukhet. Det är en viktig bilderbok som på ett varsamt sätt uppmanar både barn och vuxna att värdesätta kroppens integritet. Kanske skriver Pearson läsaren något på näsan med sina avslutande ord som (efter berättelsen) riktar sig först till barnet och sedan till vårdnadshavaren, men Inga fler kramar har kanske på grund av sin övertydlighet god potential att påminna oss om något oerhört viktigt."

Lektör Anna Bjurström, BTJ-häfte nr 19, 2023
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Inga fler kramar : en bok om samtycke
 2. +
 3. Det spökar på äventyrsbadet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det spökar på äventyrsbadet av Joanna André (inbunden).

Köp båda 2 för 279 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Inga fler kramar : en bok om samtycke. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Viktigt om samtycke på målgruppens nivå
  Marias bokhylla, 7 november 2023

  Sexåringarna tycker: "Stopp, min kropp", säger sexåringen som lyssnar på hela boken. Den andra smyger runt och kikar ibland in på illustrationerna och lägger till att man faktiskt inte får kramas med någon som inte vill. De tycker att det är bra att Theo till slut vågar sätta stopp och att det är okej att säga nej, och att vilja ibland och ibland inte. För man måste faktiskt få bestämma själv. De uppskattar de tydliga och färgglada illustrationerna.

  Mamman tycker: Vi har alltid försö... Läs hela recensionen

 2. En viktig bok om samtycke.
  @karinaskerinforfattare, 1 oktober 2023

  Jag har läst Inga fler kramar med text av Yvonne Pearson och illustrationer av Maria Burobkina 2023. Inga fler kramar handlar om samtycke där huvudkaraktären Theo blir kramad av mormor, pappa, grannen, kompisen och andra han träffar på. En del kramar känns bra, men många känns inte bra. Theo vill bestämma själv när han vill bli kramad och skriver en lista med regler för kramar som han sätter upp på kylskåpet. Inga fler kramar är en tänkvärd bok om samtycke som jag vill rekommendera till föräl... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Yvonne Pearson