Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
220
Utgivningsdatum
2017-10-21
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
210 x 137 x 20 mm
Vikt
267 g
SAB
uHc
ISBN
9789176970447
De kommer ändå inte tro mig (häftad)

De kommer ändå inte tro mig

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2017-10-21
166
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast tisdag 19 december kl. 07:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Ingen anar vad som hände på den föräldrafria festen. Och Elsa kan inte tänka på det. Definitivt inte tala om det. Hon skäms så fruktansvärt. Elsa skulle vilja förklara sig. Berätta. Fast det kan hon ju inte. Och alla vet väl ändå?

Elsa har flyttat med sin familj och börjar årskurs åtta i en ny skola, långt ifrån sina gamla barndomsvänner. Men hon får snabbt nya kompisar och redan första helgen går hon på en fest. Egentligen får hon inte för sina föräldrar men hon diktar upp en historia. Lögnen gnager på samvetet, men hon vill så gärna passa in i det nya kompisgänget.

På festen drar en kille iväg med Elsa till ett sovrum och utsätter henne för ett sexuellt övergrepp. Chockad stänger hon av under övergreppet och blir passiv. Efteråt, när hon flyr från festen och störtar ut i natten bestämmer hon sig: Det här har inte hänt. Skräcken att stöta ihop med förövaren är ständigt närvarande ...

En stark ungdomsroman om hur en fjortonåring mår efter ett sexuellt övergrepp. Romanens allvar vävs in i en lättläst berättelse om kompisar och den första förälskelsen.

På den första skrivkursen såddes fröet till Ulla Nissens debut. Hon skriver på uppföljaren och flera idéer finns i byrålådan. Bakom De kommer ändå inte tro mig ligger erfarenheter från övergrepp på människor i Ullas närhet. Med boken vill hon öppna upp för samtal bland unga. Berättelsen är dock helt fiktiv.

Hon har utbildning på Informationslinjen på högskolan i Sundsvall/Härnösand och efter en rad tjänster inom journalistik och marknadsföring ägnar hon sig nu på heltid åt skrivandet.

Ulla föddes i Norrköping men växte upp i Sundsvall och bor nu i Täby norr om Stockholm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. De kommer ändå inte tro mig
  2. +
  3. Julen är räddad

De som köpt den här boken har ofta också köpt Julen är räddad av Matt Haig (inbunden).

Köp båda 2 för 275 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av De kommer ändå inte tro mig. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Stark och gripande läsning
    Villivonkansbooks (Örebro), 22 oktober 2017

    Elsa och hennes familj har flyttat och hon har fått börja åttan i en ny skola. Där har hon lärt känna Lilian som vill ha med henne på en föräldrafri fest till helgen. Elsa får inte gå för sina föräldrar, men ljuger att hon ska äta hemma hos en kompis och smiter ändå till festen. På festen blir Elsa utsatt för ett sexuellt övergrepp av en äldre kille.
    De kommer ändå inte tro mig är en skrämmande verklig bok. Elsa som blir utsatt för ett övergrepp av en äldre kille som samtidigt hotar henne... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om De kommer ändå inte tro mig