Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
173
Utgivningsdatum
2019-03-21
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
190 x 132 x 11 mm
Vikt
200 g
SAB
uHc
ISBN
9789176970843
Sebbe sa nej (häftad)

Sebbe sa nej

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2019-03-21
185
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Skådespelaren och standup-komikern Niclas Christoffer släpper nu sin fjärde ungdomsroman med titeln Sebbe sa nej. Precis som i hans tidigare romaner Som Zlatan fast bättre (2012), Som James Dean fast snyggare (2013) och Airtight (2015) skriver han om svåra ämnen. I Sebbe sa nej möter vi en kille som blir utsatt för en våldtäkt av en tjej.

Sebbe flyttar till Skellefteå för att gå på hockeygymnasiet. Han har svårt att komma in i killgänget som har en hård och tuff jargong, och för att inte vara en mes dricker han alkohol på en fest, hamnar i sängen tillsammans med en tjej - och sedan går allt fel. Han blir våldtagen.

Niclas Christoffer har i sina tidigare böcker skrivit om ämnen som anorexi, självskadebeteende och sexmissbruk. I Sebbe sa nej ger han utsatta killar en mycket stark röst i metoo-debatten.

Niclas Christoffer, född 1974 i Hurva utanför Eslöv, flyttade till Stockholm där han utbildade sig till skådespelare vid Teaterstudion, och senare också filmmanusförfattare vid Manuspiloterna. Idag arbetar han som komiker, gärna med stand up, föreläsare och konferencier. Niclas har skrivit flera starka ungdomsromaner om psykisk ohälsa och debuterade med Som Zlatan fast bättre (2012), en berättelse om en kille som lider av ätstörningar. Boken har fått mycket uppmärksamhet och nominerades också till Stora Ljudbokspriset 2017.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sebbe sa nej
 2. +
 3. Matematik 5000+ Kurs 2abc Vux Lärobok Upplaga 2021

De som köpt den här boken har ofta också köpt Matematik 5000+ Kurs 2abc Vux Lärobok Upplaga 2021 av Lena Alfredsson, Hans Heikne, Sanna Bodemyr (häftad).

Köp båda 2 för 726 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Sebbe sa nej. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En viktig bok för alla åldrar
  Pockethexan, 26 september 2020

  -"Kan killar verkligen våldtas av en tjej? Var går gränsen till våldtäkt? Om ingen tror på en tjej som säger att hon blivit våldtagen, hur många kommer då tro att en kille talar sanning?

  I boken "Sebbe sa nej", skriven av skådespelaren och standup komikern Niclas Christoffer, tas detta tabu-belagda ämne upp och väcker mycket känslor och funderingar hos läsaren.

  Handlingen utspelar sig runt den 16 åriga Sebbe, malmöit som precis börjat hockeygymnasiet i Skellefteå. Hans sto... Läs hela recensionen

 2. Stark och viktig läsning för unga!
  Villivonkansbooks, 14 april 2019

  I boken Sebbe sa nej tar författaren upp ett ämne som det inte pratas om så ofta. I boken blir Sebbe våldtagen av en tjej. Boken känns helt rätt i me-too tider och att författaren lyfter att även killar kan bli våldtagna är bra! Vikten av att anmäla ett brott påpekas även i boken. Trots det tunga ämnet är det en lättläst ungdomsbok som även tar upp kompistryck, dåligt samvete över familjen och att hitta sin plats i en ny skola. Jag har läst flera böcker av författaren tidigare och tycker han ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Niclas Christoffer