Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Rodinia (del 1)
Antal sidor
504
Utgivningsdatum
2020-08-21
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
601 g
SAB
Hc
ISBN
9789176972298

Det dolda arvet

(16 röster)  |   Läs 10 recensioner
Häftad,  Svenska, 2020-08-21
169
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
I Vorna har alla tecken på magi och tidigare revolter effektivt gömts undan och glömts. För de föräldralösa syskonen Quara och Quinn är berättelserna om magi inspirerande skrönor. För deras bror Quarx är berättelserna om magi orsaken till att deras föräldrar inte längre lever med dem. När Quinn hittar en av den gamla tidens amuletter är det första steget på syskonens resa för att utforska inte bara den värld de lever i utan även sina inre drivkrafter och svagheter.
I det Spruckna berget är Sefides, en magisk vilour, fängslad bakom sju lås av sina sju syskon. Inte långt därifrån befinner sig Imran Silvertörne, bannlyst från Vorna och blockerad från att använda sina magiska krafter. Lockad av löften om makt och hämnd börjar Imran arbeta för att samla amuletterna för att befria Sefides.

Det dolda arvet är den första delen i en nyskapande fantasytrilogi.

Eva Kiani, född 1981, växte upp utanför Varberg men bor numera i Uppsala med sin familj. Författardrömmen uppstod redan i grundskolan. Vid ett besök på skolbiblioteket lovade hon sig själv att hennes namn en dag skulle finnas på en bokrygg. Det dolda arvet är hennes debutroman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det dolda arvet
 2. +
 3. Den femte årstiden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den femte årstiden av N K Jemisin (pocket).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Det dolda arvet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra grundidé och spännande slut
  Marias bokhylla, 8 maj 2023

  2,5/5

  Det dolda arvet är första delen i fantasytrilogin Rodinia och lämnar tyvärr mycket att önska för mig som läsare, trots att jag tycker att grundidén är spännande och bra och kunde ha blivit toppen med mer redigeringsarbete och korrektur. Både när det gäller det språkliga, layout och vilka perspektiv som har tagits med skulle ha arbetats igenom någon gång till.

  För tyvärr är persongalleriet otroligt stort och eftersom det är första delen i en trilogi, behöver vi lära kän... Läs hela recensionen

 2. Mer och mer engagerad genom berättelsen
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 22 september 2022

  Trots en del missar i korrläsningen av denna bok samt avsaknaden av rimlig styckesindelning tycker jag inte att den upplevs så svårläst som jag har läst att andra har känt den vara. Många namn är dessutom väldigt lika, men jag tycker nog att det ändå fungerar då presentationen av karaktärerna kommer lite pö om pö. Ibland innehåller berättelsen långa beskrivande delar vilket tyvärr saktar ner den något. Andra delar är däremot väldigt spännande. Jag kände mig mer och mer engagerad i vad som hände och det ska bli spännande att läsa fortsättningen.

 3. Orginell story
  M Kavianipour, 30 november 2020

  Det dolda arvet excellerar med ett tight storyberättande i en fantasyvärld där intrikata förlopp o osannolika karaktärer vävs samman till en orginell berättelse med många twist. Den nivå av detaljrikedom o eftertanke som inrymmts i boken både facinerar och imponerar, men kräver också fokus o närvaro av läsaren. Berättelsen ger intrycket av att vara "vuxnare" än Tolkien sagorna men samtidigt inte lika rå som GoT.

 4. Rekommenderas!!!
  Lisa Strömgren , 18 november 2020

  En fängslande fantasybok som får en att vilja lära känna karaktärerna mer. Oerhört välskriven. Längtar redan till bok nummer två!

 5. Fängslande berättelse
  Stefan Moss, 9 november 2020

  Underbar bok med oväntade vändningar och målande beskrivningar. En fröjd att läsa helt enkelt. Ser mycket fram emot att få ta del av den spännande fortsättningen.

 6. Fantastiskt spännande!
  Johanna Schottenius, 1 november 2020

  Underbar bok som fängslar läsaren med alla spännande vändningar och oförutsägbara relationer! Jag längtar redan till bok nr 2! Rekommenderar starkt!

 7. Fängslande
  Zten, 27 oktober 2020

  Redan efter första kapitlet var jag fångad i berättelsen som tog många vändningar. Berättelsen byggdes upp efter hand, spännande med många byggstenar. Beskrivande. Väntar spänt på fortsättningen. Rekommenderas.

 8. Magisk bladvändare
  Josefin Johansson, 26 oktober 2020

  Välskriven och spännande, en berättelse som växer och fler öden som vävs samman i en fantastisk historia. Längtar till uppföljaren 2 och 3 och kan varmt rekommendera boken!!!

 9. Välskriven och underhållande
  John Tillman, 20 oktober 2020

  Mycket välskriven och spännande bok. En riktig "page turner".
  Gillar sättet historien berättas på och att man successivt får reda på fler och fler hemligheter som får handlingen att ta nya vändningar.

  Ser verkligen fram emot del 2 och 3.

 10. Lite svårläst men helt magisk

  En mycket välskriven bok med många vändningar både miljöbeskrivningarna och spänningen har hållit en hög klass. Här får man fler frågor än svar och drivet har varit enormt vilket jag har uppskattat mycket. Det som har varit svårt att läsa är att alla karaktärer har snarlika namn så det tog ett tag och få ihop hur karaktärerna hände ihop. Som hjälp finns det en karta i boken så det blir lite lättare.
  Rekommenderar boken!

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Eva Kiani

 • Det ärrade arvet

  Eva Kiani

  Syskonen Quara, Quinn och Quarx har funnit sina krafter. För att kunna stoppa Sefides från att ta sig ut från sitt fängelse och åter sprida skräck över landet måste de få tag på de sista amuletterna. I Port Salis dyker det upp tecken på att Sefide...

 • Det avgörande arvet

  Eva Kiani

  På fastlandet samlar Heddan en armé för att kräva sin rätt från invånarna på Rodinia efter att blodsavtalet brutits. Men det största hotet, som förberett sin återkomst i skuggan av Sefides, finns redan på ön och betydligt närmare än Vornas invånar...