Den svarte mannens börda : nya perspektiv på kolonialism, rasism och slaveri (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
461
Utgivningsdatum
2019-01-17
Upplaga
1
Förlag
Timbro
Medarbetare
Liljemärker, Håkan (form)
Dimensioner
180 x 112 x 30 mm
Vikt
247 g
SAB
Ocga,Ku
ISBN
9789177031741

Den svarte mannens börda : nya perspektiv på kolonialism, rasism och slaveri

(12 röster)  |   Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2019-01-17
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Av historiens tio största imperier har bara fyra varit västeuropeiska. Rasismen är idag mindre utbredd i väst än i resten av världen. Det var fler vita européer och amerikaner som var slavar i Afrika än det fördes afrikanska slavar till USA.

I Den svarte mannens börda tar sig Fredrik Segerfeldt an kolonialismens historia. Men han gör det utan det eurocentriska perspektiv som präglar vår uppfattning om frågan. Fram träder en annan bild av det förflutna än den gängse. Det offentliga samtal som har sina rötter i vår syn på kolonialismen alltifrån relationen mellan väst och islam till identitetspolitik och polisvåld mot svarta i USA bygger på felaktiga premisser.

Med ett förord av DICK HARRISON, professor i historia, Lunds universitet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den svarte mannens börda : nya perspektiv på kolonialism, rasism och slaveri
 2. +
 3. Allan Mann : svensken som stred mot Hitler och Stalin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allan Mann : svensken som stred mot Hitler och ... av Thomas Tynander (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den svarte mannens börda : nya perspektiv på kolonialism, rasism och slaveri. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastiskt
  Monsignor Bernt Schwardt (Borås), 10 mars 2021

  Verkligen befriande att läsa om svåra ämnen som slaveri och kolonialism utan politiserande ställningstaganden. "Black lifes matter"-rörelsen måste inse att även afrikanska samhällen vilade på slavars arbete, samt att lokala afrikanska makthavare tjänade stora pengar på att sälja krigsfångar till den vite mannen. En ögonöppnare!

 2. Äntligen en bra motvikt
  Huskatten, 15 mars 2019

  Här får man en lättläst och nyanserad genomgång av imperier, kolonialism och slavhandel från jordens alla hörn till det facila priset av endast 55 kr! Visst stör det mig att texten innehåller några - i mina ögon onödiga - gliringar mot Trump och Åkesson. Kanske var det nödvändigt för att markera att författaren har hjärtat på det rätta stället, och inte åt det extrema högerhållet?

  Det är i alla fall hög tid att sluta se människor från andra kontinenter som enbart offer för västerländ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Fredrik Segerfeldt