Bergens stjärnor (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
430
Utgivningsdatum
2019-10-03
Upplaga
1
Förlag
Printz
Översättare
Helen Ljungmark
Originaltitel
The Giver of Stars
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
220 x 140 x 34 mm
Vikt
590 g
SAB
Hce
ISBN
9789177711933

Bergens stjärnor

(64 röster)  |  Läs 10 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-10-03
249
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Ny roman av Jojo Moyes! En hisnande, känslostark berättelse om fem enastående kvinnor och deras resa i Kentuckys bergstrakter.1937. Alice Wright lever ett stillsamt och instängt liv med sina föräldrar i England. Ett frieri från den stilige amerikanen Bennett Van Cleve ger henne hopp om luft under vingarna. Med honom vid sin sida, i exotiska Kentucky, hoppas hon att världen ska öppna sig för henne. Men snart inser Alice att hon är mer instängd än någonsin. Bennett verkar mer intresserad av att träffa sina vänner (utan Alice), och den strängt religiöse svärfadern, ägare till den lokala kolgruvan, anser att en kvinnas plats är i hemmet. Så när staden efterlyser frivilliga kvinnor till att bli ridande bibliotekarier som en del av Eleanor Roosevelts nya satsning på utbildning, anmäler sig Alice entusiastiskt. Kvinnornas ledare, som snart blir Alices främsta allierade, är Margery, den smarta, självständiga dottern till en ökänd brottsling, en kvinna som aldrig bett om en mans tillåtelse för någonting. För familjeflickan Alice är Margery mer uppfriskande och modig än någon annan hon mött, och hon anförtror sig allt mer åt henne allteftersom äktenskapet med Bennett krackelerar. Kentuckys Ridande Bibliotekarier blir snart kända vida omkring, och deras arbete är minst sagt strapatsrikt. De tampas med beväpnade hembrännare och giftormar, snöiga bergssluttningar och översvämningar. Värst är ändå de män som inte ser med blida ögon på friheten som uppdraget medför. Och vissa män är beredda att gå hur långt som helst för att stoppa dem. Bergens stjärnor är ett klassiskt drama om kvinnlig vänskap, äkta kärlek och passion. Den bygger på verkliga händelser i 1930-talets Kentucky.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bergens stjärnor
 2. +
 3. Silverviken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Silverviken av Jojo Moyes (pocket).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Bergens stjärnor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Absolut
  Elisabeth Johnson, 11 februari 2020

  Lärde mig både ny saker om Kentucky samt denna bibliotekarietjänst som var helt ny för mig. Nu läser en granne min bok och är lika förtjust.

  Med vänlig hälsning
  Elisabeth

 2. Bergens stjärnor
  Ewa Hardelin, 13 januari 2020

  En underbar berättelse som blir trovärdig på grund av den historiska verklighetskopplingen. Att framhäva vilken betydelse böcker kan ha i utbildningssyfte i de beskrivna glest befolkade bergstrakterna ger läsaren ytterligare en dimension av tillfredsställelse - det finns ett högre syfte med läsning.
  Jojo Moyes har förmågan att författa njutbara läsupplevelser. Bergens stjärnor är min nya Moyes-favorit!

 3. Jojo Mojes alltid läsvärda böcker
  Ann-Christin Jonsson, 20 november 2019

  Började lite trögt men senare mycket bra, ville ha mer, man tror inte fortsättningen skulle ha så spännande, jag gillar alla Mojes böcker 🙏

 4. Läsvärd
  Kaffeläsaren, 19 november 2019

  Jag har läst alla böcker som översatts till svenska av Jojo Moyes och favoriten är Livet efter dig. Till skillnad från hennes andra böcker är Bergens stjärnor lite trögstartad och seg att komma in i. Helst vill jag att en bok kopplar grepp om mig redan från de första sidorna och att den skapar ett starkt sug efter att läsa vidare. Det gör ju inte Bergens stjärnor men jag läser ändå vidare då den ska handla om böcker, bibliotek och att rida, ämnen som som jag är mycket intresserad av.
  Men... Läs hela recensionen

 5. En historia som växer
  Karen Linnea Forss, 6 november 2019

  Undrade först varför i hela fridens namn jag beställt en bok som utspelar sig där den gör, men tji fick jag, historien växer och växer och griper tag, man sugs in, vill läsa bara 1 kapitel till, målande och berörande historia som andas "lilla huset på prärien"

 6. Ännu en pärla från Jojo Moyes - Bokida_
  @bokida_, 8 oktober 2019

  Jag har gillat alla Jojo Moyes böcker, vissa mer och vissa mindre, och här är en av de jag gillar mer.

  I boken får vi främst följa Alice Wright som till en början av boken lever i England. Hon känner sig instängd och vill få ut mer av livet, men som kvinna på 1930-talet är det lättare sagt än gjort. När hon får ett frieri från den tjusiga amerikanen Bennett Van Ceve ser hon detta som en möjlighet till ett mer spännande liv fyllt av kärlek i det nya landet.

  Alice följer med B... Läs hela recensionen

 7. Som en romantisk roman ska vara.
  Anna Andersson (Sundsvall), 3 oktober 2019

  Som att kliva in i en klassisk romantiskt drama i modern tappning. Bokens story om de ridande bibliotekarierna är hämtad från amerikansk historia och denna kombination av böcker och dess kraft med Alice historia gör denna berättelse till en fullträff för oss alla bokälskare. Det exotiska med att hitta en man från USA och följa honom dit i ett romantiskt skimmer som sedan mötte verkligheten är en råd tråd som håller hela vägen igenom. Miljöbeskrivningarna är som vanligt väldigt bra och alla k... Läs hela recensionen

 8. Ännu en fullträff av Jojo Moyes
  Lollos bokhörna, 29 september 2019

  Det är ingen hemlighet att jag tycker om Jojo Moyes böcker. Jag tycker att hon är fantastiskt bra på att skildra livsöden, personer och miljöer. Jag kan lätt leva mig in i hennes böcker, det känns som om jag är med i berättelsen. Hennes nya bok "Bergens stjärnor" är inget undantag.

  Här tas vi med till en avlägsen del av Kentucky i slutet av 1930-talet, en period då det finns väldigt tydliga normer och regler hur kvinnor ska vara. Vi får möta en grupp kvinnor som startar ett ridande ... Läs hela recensionen

 9. Wow, vilken bok!
  Evas bokhörna, 29 september 2019

  Wow, vilken bok! Jag är helt tagen av denna berättelse!

  Boken bygger på en verklig historia och kretsar kring en grupp kvinnor i 30-talets Kentucky som, mot samhällets alla normer om hur en kvinna bör uppföra sig, startar ett ridande bibliotek. De rider upp i bergen, i ur och skur, för att leverera böcker till de avlägsnaste stugor. Deras ridande bibliotek väcker många känslor, från förväntan och läsglädje till misstro och upprördhet hos de som tycker att en kvinna ska hålla sig till... Läs hela recensionen

 10. Fast från första sidan

  "Bergens stjärnor" är en stark och gripande berättelse om starka kvinnor som kämpar i motvind, om rätten att få göra sina egna val i livet utan en mans godkännande och framför allt om kvinnlig vänskap.

  "Bergens stjärnor" utspelar sig i en avlägsen del av Kentucky, i ett extremt konservativt samhälle i en av de fattigaste och mer otillgängliga delarna av USA. Dit kommet Alice från England som nygift under 1930-talets djupa depression. Livet som gift i ett nytt land blir inte alls som ... Läs hela recensionen

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Jojo Moyes