Bergens stjärnor (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
430
Utgivningsdatum
2019-10-03
Förlag
Printz Publishing
Översättare
Helen Ljungmark
Originaltitel
The Giver of Stars
Medarbetare
R. Acedo, Sara (form)
SAB
Hce
ISBN
9789177711933
Bergens stjärnor (inbunden)

Bergens stjärnor

Inbunden Svenska, 2019-10-03
179
Förboka gärna! Vi skickar boken från vårt lager 2/10
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Ny roman av Jojo Moyes! En hisnande, känslostark berättelse om fem enastående kvinnor och deras resa i Kentuckys bergstrakter.

1937. Alice Wright lever ett stillsamt och instängt liv med sina föräldrar i England. Ett frieri från den stilige amerikanen Bennett Van Cleve ger henne hopp om luft under vingarna. Med honom vid sin sida, i exotiska Kentucky, hoppas hon att världen ska öppna sig för henne. Men snart inser Alice att hon är mer instängd än någonsin. Bennett verkar mer intresserad av att träffa sina vänner (utan Alice), och den strängt religiöse svärfadern, ägare till den lokala kolgruvan, anser att en kvinnas plats är i hemmet.

Så när staden efterlyser frivilliga kvinnor till att bli ridande bibliotekarier som en del av Eleanor Roosevelts nya satsning på utbildning, anmäler sig Alice entusiastiskt.

Kvinnornas ledare, som snart blir Alices främsta allierade, är Margery, den smarta, självständiga dottern till en ökänd brottsling, en kvinna som aldrig bett om en mans tillåtelse för någonting. För familjeflickan Alice är Margery mer uppfriskande och modig än någon annan hon mött, och hon anförtror sig allt mer åt henne allteftersom äktenskapet med Bennett krackelerar.

Kentuckys Ridande Bibliotekarier blir snart kända vida omkring, och deras arbete är minst sagt strapatsrikt. De tampas med beväpnade hembrännare och giftormar, snöiga bergssluttningar och översvämningar. Värst är ändå de män som inte ser med blida ögon på friheten som uppdraget medför. Och vissa män är beredda att gå hur långt som helst för att stoppa dem

Bergens stjärnor är ett klassiskt drama om kvinnlig vänskap, äkta kärlek och passion. Den bygger på verkliga händelser i 1930-talets Kentucky.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bergens stjärnor
  2. +
  3. Tretton dagar med John C

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tretton dagar med John C av Jojo Moyes (häftad).

Köp båda 2 för 228 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jojo Moyes

Bloggat om Bergens stjärnor