Behandlingen: 205 dagar i kräftrike (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
315
Utgivningsdatum
2019-08-27
Förlag
Ordfront förlag
Medarbetare
Jais-Nielsen, Eva (form)
Dimensioner
217 x 145 x 28 mm
Vikt
568 g
SAB
Lz
ISBN
9789177750819
Behandlingen: 205 dagar i kräftrike (inbunden)

Behandlingen: 205 dagar i kräftrike

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2019-08-27
210
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
"Behandlingen är en öppenhjärtig, yvig och temperamentsfylld rapport om hennes egen vistelse i "kräftriket". Hirdman skriver mycket bra, tar liksom tag och tvingar en att lyssna." Aftonbladet

Men varför inte just jag när så många andra också drabbas? Det är mantrat som Yvonne Hirdman försöker besvärja ödet med, under den tillsynes ändlösa behandlingen mot bröstcancer operation, cellgifter, strålning. Via dagboksanteckningar får vi följa henne på resorna till och från sjukhuset, framgångarna, bakslagen, känslorna inför den kropp som tas ifrån henne. Med sedvanlig Hirdmansk skärpa skriver hon också om det som pågår utanför och som hon ältar inom sig: feminismens nya vägar, historielösheten som får samhällsdebatten att skeva, om efteråtet och åldrandet.

Yvonne Hirdman är en av vår tids viktigaste tänkare och historiker. Hon har tidigare bland annat gett ut Augustprisvinnaren Den röda grevinnan, Det tänkande hjärtat om Alva och Gunnar Myrdal, självbiografiska Medan jag var ung och senast Lent kändes regnets fall mot min hand medan barnen brann i Berlin.

"Yvonne Hirdmans betraktelser porlar fram som en strid ström över sidorna, hon låter sina minnen flöda fritt och hon pendlar oavbrutet mellan optimism och pessimism. (...) Välskrivet, berörande och mycket läsvärt."
Elisabeth Brännström, BTJ

"Nära och utlämnande, om mod att tåla."
M-Magasin

"Frispråkigt. (...) Full av liv."
Dagens Nyheter

"Nära, som om vi finns där vid hennes sida."
Svenska Dagbladet

"Som vanligt, trots det allvarliga ämnet, är det en fröjd att läsa Yvonne Hirdman för hon har verkligen språket i sin hand."
Internationalen
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Behandlingen: 205 dagar i kräftrike
  2. +
  3. Från de stora drömmarnas tid : anteckningar om fattigdom, kärlek & bildningshunger

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från de stora drömmarnas tid : anteckningar om ... av Yvonne Hirdman (inbunden).

Köp båda 2 för 409 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Yvonne Hirdman