Vittnet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Medlaren (del 2)
Antal sidor
484
Utgivningsdatum
2023-08-23
Förlag
Ordfront förlag
Medarbetare
Eriksson, Mikael (form)
Dimensioner
36 x 204 x 140 mm
Vikt
665 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789177753384
Vittnet (inbunden)

Vittnet

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2023-08-23
229
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vittnet Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Femåriga Ina vaknar mitt i natten av skrik i sitt hem i en förort till Stockholm och blir vittne till ett fasansfullt brott: mordet på sin egen mamma. Inas pappa döms till fängelse mot sitt nekande.

Tolv år senare, när Ina är sjutton år, bestämmer hon sig för att möta och konfrontera honom. Medlaren Angela Lans håller i de laddade samtalen. Fallet blir hennes första familjevåldsärende och snart upptäcker hon nya skakande omständigheter som sätter mordet i ett helt nytt perspektiv.

Samtidigt kämpar Angela för sin syster Hannas psykiska hälsa, och utsätts för allvarliga dödshot och förföljs av någon som visar sig vara högst inblandad i fallet.

VITTNET är den andra fristående delen i serien om medlaren Angela Lans. På sitt unika sätt vrider Rogneby på perspektiven och skildrar denna gång ett våldsamt hem utifrån barnets utsatta position. Vittnet är ett nervkittlande kriminaldrama om en familjs förfall, ett barns sökande efter svar, och en medlares ihärdiga jakt på sanning och rättvisa.

"Fångas direkt in i berättelsen och greppet släpper egentligen inte nån gång under de närmare femhundra sidor kriminaldramat pågår. En otäck grundhistoria där det vankas flera oväntade vändningar, stora sådana dessutom. Tycker att de verkligen får boken att tända till lite extra och i den långa raden av kriminalförfattare är Jenny Rogneby en jag blir riktigt sugen på att läsa mer utav." Ungmusik.se, Roger Bengtsson

"...många överraskningar på vägen till upplösningen, man ska uppenbarligen inte ta någonting för givet i den här serien. Tvåan är till och med starkare än den första delen (...) Jenny Rogneby har med sin nya serie hittat ett fruktbart och ovanligt upplägg; att låta brottslingar och offer mötas skapar spänningar som blir spännande och berörande att läsa, i alla fall när de hanteras av en författare med de insikter och förmågor som krävs för att levandegöra olika aspekter av mänskligt beteende." Kapprakt, Anders Kapp
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vittnet
  2. +
  3. Medlaren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Medlaren av Jenny Rogneby (pocket).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jenny Rogneby