Ett år av vila och avkoppling (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2019-08-30
Förlag
Modernista
Översättare
Alva Dahl
Originaltitel
My Year of Rest and Relaxation
SAB
Hce
ISBN
9789177819233
Ett år av vila och avkoppling (inbunden)

Ett år av vila och avkoppling

Inbunden Svenska, 2019-08-30
179
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
»Ottessa Moshfegh är utan jämförelse den intressantaste samtida amerikanska författaren.« | The New Yorker

Vald till en av 2018 års bästa böcker av New York Times

På ytan har hon livets alla fördelar. Hon är ung, vacker, smal och rik, har precis tagit examen från Columbia, och bor i en lägenhet på Upper East Side på Manhattan som - liksom allt annat - betalas med hennes arv.
Ändå är hon som omsluten i ett vakuum. Och det beror inte bara på att hon förlorade sina föräldrar under college-tiden, eller sättet på vilket hon behandlas av sin Wall Street-pojkvän, eller ens på hennes sadomasochistiska relation med närmaste väninnan.
Mitt år av vila och avkoppling är berättelse om en ung kvinnas experimenterande med narkotisk dvala. Ett år under påverkan av en livsfarlig blandning av läkemedel, avsedda att befria henne från känslan av utanförskap, men också visa henne att det utanförskapet kan vara nödvändigt.

OTTESSA MOSHFEGH är en amerikansk författare, vars noveller har publicerats i The Paris Review och The New Yorker och för vilka hon fått flera priser. Hennes första roman, Eileen, hyllades unisont i pressen och vann en PEN/Hemingway Award i kategorin »Bästa debutroman«. Den nominerades även till både Man Booker Prize och National Book Critics Circle Award. Mitt år av vila och avkoppling [My Year of Rest and Relaxation, 2018] är Ottessa Moshfeghs andra roman, som redan hyllats av de amerikanska kritikerna och bland annat fanns med på tidningen New Tork Times kritikers topplista över 2018 års bästa böcker.

»Ottessa Moshfegs lysande prosa når nya höjder.« | New York Times Book Review

»Ett illasinnat, varmhjärtat mästerverk.« | The New York Post
Visa hela texten

Bloggat om Ett år av vila och avkoppling