Hantverkaren (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Florence Lovelady (del 1)
Antal sidor
394
Utgivningsdatum
2019-07-10
Förlag
Modernista
Översättare
Åsa Brolin
Originaltitel
The Craftsman
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
177 x 110 x 24 mm
Vikt
218 g
SAB
Hce
ISBN
9789177819325

Hantverkaren

(36 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket,  Svenska, 2019-07-10
120
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Nominerad till Årest bästa deckarroman 2018 av Svenska Deckarakademin

»Lika ohygglig som fängslande.« | Sarah Hilary, författare till Inget annat mörker

Gripandet av begravningsentreprenören Larry Glassbrook blev startpunkten för Florence Loveladys lysande karriär inom det brittiska polisväsendet. Glassbrook dömdes för de bestialiska morden på tre ungdomar i den lilla staden Sabden i nordvästra England. Offren hade begravts levande, i kistor som Glassbrook själv tillverkat. Han erkände och fallet verkade lika glasklart som det var spektakulärt.
Trettio år senare är Larry Glassbrook död, och Florence återvänder till Sabden för att närvara vid begravningen och en gång för alla sätta punkt för den makabra historien. Men så börjar händelser ur det förflutna upprepa sig - på ett fasaväckande sätt.
Är det möjligt att Florence hade fel den där gången för många år sedan? Eller är det någonting annat, ännu mörkare, som nu satts i spel?
Sharon Bolton är tillbaka med en gnistrande välskriven gotisk thriller: Hantverkaren.
I svensk översättning av Åsa Brolin.

SHARON BOLTON, född i Lancashire i England, hör till Storbritanniens mest hyllade deckarförfattare och är översatt till ett tiotal språk. 2014 mottog hon The dagger in the Library från Crime Writers Association för sitt samlade författarskap. 2010 erhöll hon The Mary Higgins Clark Award för sin andra roman Awakening. Hon har även nominerats till The CWA Gold Dagger, The Theakston's Old Peculier Prize och The International Thriller Writers Best First Novel Award. Sharon Bolton är i dag bosatt i Chiltern Hills utanför Oxford.

»Sharon Bolton när hon är som bäst. Suveränt välskriven, blodisande underhållning.« | The Guardian

»Skräckinjagande och gripande.« | Sabine Durrant, författare till En oskyldig lögn

»Sharon Bolton är mästare i att bygga upp skräckstämningar.« | Lotta Olsson, Dagens Nyheter
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Hantverkaren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Välskriven!
  Bokhyllaniskuggan, 13 augusti 2023

  ❥ Recension: Jag har svårt att sätta ett betyg på den här boken då läsupplevelsen var lite ojämn. Delar av storyn tycker jag är fullkomligt urspårade och har väldigt svårt för medan andra, och själva berättandet, är förbannat bra. Miljöbeskrivningar, personporträtt, relationer och dialoger - alltihop väldigt bra. Något jag tyckte var extra välskrivet var misstron mot kvinnliga poliser på 60-talet, det kändes trovärdigt och gick hela tiden som en röd tråd och fanns där fallet igenom. Sk... Läs hela recensionen

 2. Ruskigt spännande!
  Lisa (Lund), 16 mars 2023

  Läser "Hantverkaren" av Sharon Bolton och är helt uppslukad av historien. Boken flyter på med en spännande nerv och är svår att lägga ifrån sig. Min första kontakt med S. Bolton men kommer att beställa samtliga böcker från denna författare!

 3. BRA!
  Lena Anne Marita Wirde, 3 januari 2022

  Allla Sharon Boltons böcker är rysligt spännande och denna är inget undantag -den är så otäck så man nästan inte vill läsa i bland men man längtar ändå till slutet.

  Köp den!

  Lena

 4. Florence Lovelady, inte så pjåkig
  BiblioteKarin, 19 januari 2020

  Jag föredrar ju Boltons böcker om Lacy Flint men vill du ha en lättläst ganska spännande bok funkar den här. Jag tycker ändå att Bolton kommer undan med häxorna i handlingen och på ett snyggt sätt binder ihop det men historiska händelser. Även om jag själv är skeptisk till det övernaturliga så vet jag ju att det finns många sammanslutningar av 'häxor' även i modern tid. Lite spännande ändå att få glänta på den dörren. Florence, huvudpersonen, är en karaktär jag gillar.

 5. Ingen mer Bolton för mig
  Johan Nygren, 16 augusti 2019

  Det var böckerna om Lacey Flint som gjorde att jag fick upp ögonen för Sharon Bolton. Tyvärr har det gått utför sedan den sista boken i serien om Flint. "Ond skörd" var verkligen ingen positiv läsupplevelse, och med Hantverkaren har Bolton nått botten. Språket är fortfarande felfritt och nyanserat, och miljö- och personbeskrivningarna bra, men själva storyn är verkligen under all kritik! Jag får känslan av att läsa en ungdomsroman med fantasyinslag. Jag kommer inte läsa Boltons nästa bok.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Sharon Bolton