En sista söndag (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
406
Utgivningsdatum
2019-02-20
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Polaris
Översättare
Lars Ahlström
Originaltitel
The therapy house
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
180 x 111 x 20 mm
Vikt
222 g
SAB
Hce
ISBN
9789177951247
En sista söndag (pocket)

En sista söndag

(10 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2019-02-20
79
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Söndagarna var fridfulla dagar. Han skulle ligga och dra sig. Njuta av hur långt han kommit. Och senare skulle dörrklockan ringa. Han skulle öppna ytterdörren. Och han skulle dö. Den fridfulla badorten utanför Dublin lamslås av chock när en pensionerad, uppburen domare blir brutalt mördad i sitt eget hem. Grannen, den före detta polisinspektören Michael McLoughlin som gör sitt bästa för att njuta av det fridfulla pensionärs livet, dras oundvikligen in i utredningen och börjar nysta i domarens förflutna. Det leder honom tillbaka till sin egen far som årtionden tidigare mördades av IRA. Förövaren är fortfarande på fri fot, utom lagens räckhåll. När han söker sanningen bakom de båda brotten hamnar han i en spiral av utpressning och våld, samtidigt som mörka familjehemligheter kommer upp till ytan. Julie Parsons skriver mästerligt om hur decennier av krig och våld fortfarande är öppna sår i dagens Irland, och hur händelser en generation bakåt i tiden kastar skuggor in i vår samtid.

Julie Parsons debutroman "Mary, Mary" från 1999 väckte stor internationell uppmärksamhet och hon hade stora framgångar i början av 2000-talet. Efter många års tystnad gör hon nu comeback med "En sista söndag".
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En sista söndag
  2. +
  3. Svarta näckrosor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svarta näckrosor av Michel Bussi (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En sista söndag. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Var inte bra

    Jag blev besviken för Julie Parson brukar skriva riktigt bra deckare men den här var ohyggligt DRYG -jag hoppade över flera sidor här och där och visst - hon skriver väldigt intelligent och bra men inte för mig, någon annan kanske tycker annorlunda men jag rekommenderar den inte p.g.a drygheten.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Julie Parsons