Svenska Akademien. Makten, kvinnorna och pengarna (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-08-14
Förlag
Bokförlaget Polaris
SAB
Bf-cz Stockholm: Svenska akademien
ISBN
9789177951643
Svenska Akademien. Makten, kvinnorna och pengarna (inbunden)

Svenska Akademien. Makten, kvinnorna och pengarna

Inbunden Svenska, 2019-08-14
199
Förboka gärna! Förväntad leverans vecka 34.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Vad är det som får en mer än 230 år gammal kulturinstitution att plötsligt falla samman? Handlar det, såsom framställts,om en konflikt mellan tradition och modernitet, om frågor om makt och kön? Eller handlar det bara om sådant som förr eller senare måste uppstå i en organisation med en så problematisk struktur, nämligen bristen på transparens och insyn genom uråldriga sekretessregler? Liksom en kraftigt utökad finansiell och kulturell makt som oundvikligen korrumperar?

Dramat om den Svenska Akademien sträcker sig i själva verket långt tillbaka i tiden. Med hjälp av ett omfattande intervjumaterial,ingående research och genomgång av äldre dokument nystar författarna upp en hittills okänd och ibland avvikande bild av historien som landat i dagens konvulsioner och i en oviss framtid för ett av Sveriges starkaste internationella varumärken, Svenska Akademien.

Christian Catomeris och Knut Kainz Rognerud är båda journalister på SVT och upphovsmän till dokumentären Det slutna sällskapet.Båda är dessutom författare till ett flertal böcker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Svenska Akademien. Makten, kvinnorna och pengarna
  2. +
  3. Anteckningar till Svenska akademiens historia 1883-1912

De som köpt den här boken har ofta också köpt Anteckningar till Svenska akademiens historia 1... av Henrik Schück (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Svenska Akademien. Makten, kvinnorna och ...