Gladiator (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Oxen-serien (del 5)
Antal sidor
529
Utgivningsdatum
2022-06-10
Förlag
Bokförlaget Polaris
Översättare
Leif Jacobsen
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
180 x 110 x 33 mm
Vikt
278 g
SAB
Hce
ISBN
9789177956570
Gladiator (pocket)

Gladiator

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2022-06-10
79
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Motvilligt har krigsveteranen Niels Oxen påbörjat behandlingen för posttraumatisk stress, PTSD, som har plågat honom under många år. Men hjälp av en kvinnlig militärpsykolog jobbar han för att återvinna sitt självförtroende och hittar andra bortträngda känslor. När hon föreslår Oxen att bli ledare och mentor för en grupp av PTSD-påverkade veteraner på en överlevnadsresa till en skyddsplats tackar han ja.

När han kommer hem möts han av en gammal bekant: Mossman från PET. Mossman har motvilligt gått i pension men är nu i stan för att be Oxen att hjälpa PET i ett känsligt fall: Ett antal krigsveteraner har likviderats runtom i Danmark och Oxens kompetens som en erfaren soldat behövs. När Oxen tar sig an det mystiska fallet återförenas han med sin gamla partner och vän Margrethe Franck från PET, och de två försöker lösa ärendet.

Men mitt i utredningen förlorar Margrethe Franck plötsligt kontakten med Oxen. Han har tydligen försvunnit från jordens yta, och hon påbörjar en desperat jakt för att finna honom. Samtidigt kämpar för livet bland till det som verkar vara främlingar, fiender för vilka ett människoliv inte betyder någonting... Gladiator är en thriller om otänkbar grymhet och om hur tidigare synder kommer upp till ytan igen. Det är den femte boken i serien om krigsveteranen Niels Oxen. De tidigare böckerna är De hängda hundarna, Mörkermännen, Den frusna elden och Lupus.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Gladiator
  2. +
  3. Lupus

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lupus av Jens Henrik Jensen (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Gladiator. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Efterlängtad bok
    Britt-Marie , 10 oktober 2023

    Det var ett tag sedan vi senast fick läsa något om Niels Oxen. Blev därför glatt överraskad när Gladiator dök upp. Kärt återseende med Oxen själv och med karaktärerna från tidigare böcker. Som alltid är det spänning på hög nivå i den här bitvis grymma historien.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jens Henrik Jensen