Tistlar i handelsträdgården (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Pommie och Frank (del 2)
Antal sidor
285
Utgivningsdatum
2022-01-24
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
190 x 130 x 23 mm
Vikt
386 g
SAB
Hc
ISBN
9789177994091

Tistlar i handelsträdgården

(4 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2022-01-24
178
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Pommie och Frank, som knappt hunnit prova på livet som kärlekspar, kan inte motstå tillfället då den vackra men eftersatta handelsträdgården Äppelgården kommer ut till försäljning. "En pärla bland pärlor", som den excentriske mäklaren Ebertin Ebenholtz uttrycker det. När januarisnön pudrar Skåne vitt skriver det förväntansfulla paret på pappren som gör Äppelgården till deras.

Bland renoveringsstök och växtbeställningar gnager dock oron för katten Fritiof Andersson, Pommies följeslagare, som är djupt skeptisk till flytten. Som om det inte vore nog flyttar Franks italienska dotter Claudia in med sin nyfödde son Luca. Pommie är plötsligt inte bara bonusmamma, utan även bonusmormor och finner sig allt som oftast med den lille pojken på axeln, och hon får lägga tankar på blöjor och nappflaskor till sin långa att-göra-lista. Sakta går det upp för henne att Fritiof Anderssons trilskande är mer än bara yta. Något står inte rätt till på gården. Vem är det som smyger omkring på deras mark, och varför går det inte att få bukt med den olycksbådande tisteln som spirar fastän det är vinter?

Under en hektisk vinter, där mycket ställs på sin spets, formas oväntade vänskapsband och när vintern vänder till vår har spelplanen på gården förändrats. Frågan kvarstår dock: Kommer de hinna öppna handelsträdgården i tid, eller har de tistlarna emot sig?

JENNY CLEVSTRÖM är tidigare journalist och bosatt i Stockholm sedan tjugo år tillbaka. Hon arbetar med kommunikation och har studerat och arbetat i London, New York, Paris och Moskva. Tistlar i handelsträdgården är uppföljaren till Kirskålsgrannar och den andra boken i serien om Pommie och Frank.

Ur recensionerna:

"Karaktärerna är nedtonade och äger en ny trovärdighet som ger berättelsen gott. Miljöbeskrivningarna tilltalar och odlingstipsen delas ut med samma glädje och kunskap som i Kirskålsgrannar. Det är perfekt att få längta till vår och grönska i sällskap med Pommie och Frank på äppelgården i Skåne. Tistlar i handelsträdgården är en bok för den trädgårdsintresserade feelgoodläsaren, andra kommer nog att vara odlingsfrälsta efter att ha läst den."
- BTJ

"Jenny Clevström delar med sig av egna kunskaper och erfarenheter och från experter hämtas nödvändiga fakta. Platser och personer är påhittade men kärleken till allt som växer och frodas är äkta vara. Lite sedelärande med mycket kärlek, lagom dramatiskt, lite hjärtknipande, mycket god mat som kittlar smaklökarna finns i denna idylliska roman. Det är bara att njuta och leva med i Pommies och Franks nya paradis. Går det att hitta fler tistlar att dra upp, är läsekretsen mycket tacksam." - Ölandsbladet

"Om man kan bli kär i en bok så är jag kär i den här och alla dess färgstarka karaktärer som inte lämnar mig oberörd." - Maddys_boksida

"Underbara karaktärer i en fantastisk miljö." - Läslustan
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tistlar i handelsträdgården
 2. +
 3. Kirskålsgrannar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kirskålsgrannar av Jenny Clevström (pocket).

Köp båda 2 för 257 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tistlar i handelsträdgården. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kärt återseende
  veronicas_bok_bak_liv, 16 april 2022

  Pommie och Frank har knappt hunnit prova på livet som kärlekspar när tillfälle uppstår att få köpa handelsträdgården "Äppelgården" - en riktig pärla. Snart har de fullt upp med renovering och beställning av växter, kommer de hinna öppna sin handelsträdgård när mycket annat kommer i vägen?
  Detta är del två om Pommie och Frank och för mig blir det ett kärt återseende att få träffa dem igen. Jag gillade den första boken "Kirskålsgrannar" mycket och gillar denna precis lika mycket. Det här ä... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jenny Clevström