Kyrkomysteriet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
LasseMajas Detektivbyrå (del 15)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
88
Utgivningsdatum
2018-08-23
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Thunell, Lena (form)
Illustratör/Fotograf
Helena Willis
Dimensioner
222 x 155 x 15 mm
Vikt
308 g
SAB
Hcf
ISBN
9789178030378
Kyrkomysteriet (inbunden)

Kyrkomysteriet

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2018-08-23
129
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
De populära detektiverna Lasse och Maja har löst mängder av knepiga fall tillsammans. Och deras framgångsrika deckarbyå går som tåget år efter år! Följ dem när de tar sig an sitt femtonde fall i färgutgåvan av Kyrkomysteriet. Vad är det för underligheter som inträffar i Vallebys kyrka när biskopen ska installera en ny präst? Lasse och Maja inser att det krävs nattspaning bland kyrkbänkarna för att få svar på frågan.

Det är dags för den prilliga prästen I Valleby att lägga bibeln på hyllan och gå i pension. Men det känns tråkigt att sluta jobba. Vem ska nu berätta om fåglarna och blommorna på ängen för Vallebyborna? Han suckar tungt under den högtidliga ceremonin i kyrkan, men när biskopen störs av krypande myror i sin mitra och en kväkande padda i dopfunten kan han inte låta bli att stämma in i skrattsalvorna.

Biskopen får nog av buset, och när hennes silverkräkla visar sig vara spårlöst borta hotar hon att anmäla allt till kyrkorådet. Även den påtänkta prästen surnar och får bråttom att lämna Valleby. Men den gamla prästen är nöjd: Ingen kräkla, ingen ceremoni, ingen ny präst! Vad är det egentligen som händer i kyrkan? Dags för Lasse och Maja att bena ut både bus och brott!

Martin Widmark har en osviklig förmåga att hitta spännande teman. Ett enkelt och rakt språk - med en välplanerad och klurig intrig - tillsammans med Helena Wills skruvade bilder, gör varje bok till ett oemotståndligt läsäventyr. Inte undra på att nästan varje barn i Sverige har full koll på Lasse och Maja! Och barnens ständiga storfavoriter fortsätter oförtrutet att lösa nya deckargåtor: 2018 har de löst 27 fall sedan starten 2002. Och fler väntar på sin lösning ...
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kyrkomysteriet
 2. +
 3. Mumiemysteriet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mumiemysteriet av Martin Widmark (inbunden).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kyrkomysteriet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra, kul och lättläst bok

  Philip 8 år:
  Jag har läst Kyrkomysteriet. Den har Martin Widmark skrivit.
  Den är ganska bra och den har bilder i färg. Jag har Lassemaja böcker som är svartvita men jag tycker de med färg är finare.

  I Kyrkomysteriet så försvinner en silverkräkla. Prästen i Valleby ska bli pensionär men tycker det är tråkigt. Någon annan ska vara präst istället. Det är en kväkande padda i dopfunten. Det är den man döper barn i. Lasse och Maja måste ta reda på vem det är som busar och gör saker... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Martin Widmark