G som i gärningsman (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (197.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Alexander Salzberger
Utgivningsdatum
2021-12-07
Förlag
Bokfabriken
ISBN
9789178358007
G som i gärningsman (ljudbok)

G som i gärningsman Ljudbok

(13 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2021-12-07

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Boken som för första gången avslöjar regissören Staffan Hildebrands övergrepp mot pojkar.

Deanne Rauscher ("Den motvillige monarken") och Sören "Sulo" Karlsson kartlägger en tystnadskultur som hållit i sig fram tills nu.

Genom samtal med de som var med tecknar författaren Sören "Sulo" Karlsson och researchern Deanne Rauscher ett porträtt av ett 80-tal då ungdomskulturen blomstrade medan folkhemmets skyddsnät vittrade sönder.

Fram träder historier om unga pojkar med trasiga hemförhållanden som finner en fristad i musik, film, dans och graffiti. Till samma värld söker sig också vuxna män, som utnyttjar det faktum att det inte är accepterat att som pojke och ung man prata känslor eller visa sig sårbar. De som blivit utsatta för övergrepp har i stället förtigit och förträngt långt in i vuxen ålder.

I centrum för många av berättelserna återfinns filmregissören Staffan Hildebrand.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av G som i gärningsman. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Ögonöppnare
    -, 16 januari 2022

    En skrämmande berättelse om hur vuxna hittar sätt att utnyttja unga och oskuldsfulla barn. Att det förekom en del utnyttjande inom kulturen hörde man talas om under 80-talet, men att det var så illa det trodde man inte. Och här benämns bara några så hur många fler fanns/finns det?

  2. Välskriven men otäck
    -, 3 januari 2022

    Boken är välskriven, men jag blir ledsen och förbannad över att barns utsatthet, nu som då. Ärren sitter i kropp och själ livet ut. Påverkar relationer med partners hela livet.

Visa alla 2 recensioner