Eget snus : Tobaksodling och snusrecept för husbehov (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
127
Utgivningsdatum
2021-09-01
Upplaga
2
Förlag
Bokförlaget Arena
Medarbetare
Leo, Patric (form) / Englund, Per (foto)
Dimensioner
237 x 173 x 17 mm
Vikt
381 g
SAB
Qe
ISBN
9789178435388
Eget snus : Tobaksodling och snusrecept för husbehov (häftad)

Eget snus : Tobaksodling och snusrecept för husbehov

Häftad Svenska, 2021-09-01
149
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Författaren och fotografen Per Englund satte upp stenhårda regler för sig själv för att få börja snusa igen: inget snus om det inte var egentillverkat på tobak han odlat själv. I Eget snus tobaksodling och snusrecept för husbehov beskriver han den långa mödosamma vägen, från uppdrivning av tobaksplantor och fram till det ögonblick då han ligger på golvet, sänkt av sin första prilla på ren black mammoth. Men innan dess har han skördat, torkat, malt, förädlat och förfinat snuset till historiens mest välförtjänta pris.

Eget snus tobaksodling och snusrecept för husbehov innehåller allt du behöver veta för att du också ska bli självförsörjande på ekologiskt snus: råd och tips om odling och skörd, snusframställning, recept och smaksättning. Allt baserat på en kombination av Per Englunds egna erfarenheter och på de hundratals timmar han plöjt ner såväl i jorden som i otaliga kanaler i jakten på relevant och användbar information. Berättelsen inleds och avslutas med en drömsk bildsvit från Englunds camera obscuraexperiment: svartvita fotografier tagna med ombyggda snusdosor.

"Det går att tycka mycket om snus. Själv tycker jag det är rätt vedervärdigt. Trots detta så har jag med intresse och behållning läst Per Englunds bok Eget snus. Lättillgängligt och underhållande." BTJ
Visa hela texten

Fler böcker av Per Englund