Nyfiken på fåglar : axplock ur dagböcker under 65 år (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
219
Utgivningsdatum
2018-06-20
Upplaga
1
Förlag
Gidlunds förlag
Medarbetare
Bjärvall, Anders (foto)
Dimensioner
218 x 165 x 21 mm
Vikt
631 g
SAB
Ugg
ISBN
9789178449910
Nyfiken på fåglar : axplock ur dagböcker under 65 år (inbunden)

Nyfiken på fåglar : axplock ur dagböcker under 65 år

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2018-06-20
199
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan det finnas ett bättre och mera spännande fritidsintresse än att vara ornitolog alltså att titta på fåglar? Något som man kan börja med i mycket unga år och fortsätta med under hela livet. Något som man kan utöva i stort sett när som helst och var som helst. Man kan vara ensam eller tillsammans med andra. Man kan vara ute eller inne, sitta i bil, på tåg, i båt, ja till och med i flygplan.

Här berättar Anders Bjärvall i text och bild om hur medryckande och omväxlande det här intresset kan vara. Vi får följa med över hela landet, möta brednäbbad simsnäppa på den skånska sydkusten, rödstrupiga piplärkor norr om Torne träsk, kungsörnar i de västligaste jämtlandsfjällen och vitkindade gäss på öarna öster om Gotland. Vi får också följa med på upplevelser under några utlandsresor ett möte under en dag med 24 exemplar av en fågelart där hela världspopulationen då var precis dubbelt så stor och ett annat möte på nära håll med en art som man då aldrig hade hittat ett bo av.

Om du själv är ornitolog kommer du att känna igen dig, nicka instämmande och minnas egna händelser när du läser om olika upplevelser i boken. Om du nyligen har börjat intressera dig för fåglar kommer du att få en massa inspiration att fortsätta. Och om du som aldrig har intresserat dig för fåglar av någon anledning skulle få tag på boken och börjat läsa skulle du nog börja fundera på om inte det här skulle kunna vara en fin hobby också för dig.

Anders Bjärvall disputerade 1972 i zoologi på beteenden hos gräsanden. Han arbetade sedan på Naturvårdsverket i huvudsak med frågor som rörde stora rovdjur och har varit guide åt många grupper med svenska turister framför allt i Afrika.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nyfiken på fåglar : axplock ur dagböcker under 65 år
  2. +
  3. Tjädern och urskogen : i Tyresta nationalpark

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tjädern och urskogen : i Tyresta nationalpark av Svante Joelsson, Bengt Oldhammer (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anders Bjärvall

Bloggat om Nyfiken på fåglar : axplock ur dagböcker ...