Allt jag fått lära mig (mp3-skiva)
Fler böcker inom
Format
Mp3-skiva
Språk
Svenska
Inläsare
Katrina Cohen
Utgivningsdatum
2020-03-12
Förlag
A Nice Noise
Översättare
Peter Staffansson
Originaltitel
Educated : A Memoire
Vikt
56 g
SAB
Lz Westover, Tara
ISBN
9789178530700
Allt jag fått lära mig (mp3-skiva)

Allt jag fått lära mig

Mp3-skiva, Svenska, 2020-03-12
289
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Allt jag fått lära mig har rosats av kritiker över hela världen, låg etta på Barack Obamas sommarläslista 2018 och har översatts till 26 språk. Det är en gripande skildring av en ung människas strävan efter kunskap, om att formas som människa, om familj, lojalitet och självförverkligande. Boken är den amerikanska författaren Tara Westovers internationella bästsäljare om en uppväxt där hon lär sig att förbereda sig för domedagen istället för att plugga matte och historia och umgås med andra barn. Hennes storebror blir den som kommer hem med nyheten att det finns en annan värld bortom gården en värld som kan ge henne ett helt annat liv.

På en gård vid bergets fot i Idaho bor Tara Westover med sina föräldrar och sex syskon. På somrarna hjälper hon sin mamma att koka örter och på vintrarna arbetar hon i sin pappas skrotverkstad. När hon får ett stålrör genom benet, eller när hennes storebrors ben börjar brinna, åker familjen inte till sjukhuset, hennes mamma behandlar såren med örtomslag. Familjen är mormoner och survivalists de lever helt avskärmade från samhället. Tara är 17 år när hon för första gången sätter sin fot i en skola. Hon har aldrig hört talas om Förintelsen, Kennedy eller Martin Luther King.

Tara Westover är (född 1986) författare och doktorerade i idéhistoria vid universitetet i Cambridge 2014. Allt jag fått lära mig är hennes debut.

Katarina Cohen, en erfaren ljudboksinläsare, har läst in titeln.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tara Westover