Londonflickan (mp3-skiva)
Fler böcker inom
Format
Mp3-skiva
Språk
Svenska
Inläsare
Susanna Alakoski
Utgivningsdatum
2021-08-24
Förlag
A Nice Noise
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
143 x 125 x 10 mm
Vikt
60 g
SAB
Hc
ISBN
9789178531950
Londonflickan (mp3-skiva)

Londonflickan

Mp3-skiva Svenska, 2021-08-24
279
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
Det är femtiotal. Greta har lämnat mamma Hilda och bomullsfabriken i Vasa för ett bättre liv i Stockholm. Hon delar rum med sin bästa vän Aili och arbetar som barnflicka och sjukvårdsbiträde innan drömmarna tar henne ännu längre bort: till London. Hon får jobb hos familjen Conley, umgås med barnflickorna från Schweiz, lär sig engelska och träffar Elizabeth Taylor och Frank Sinatra. Bomullsfabriken och textilindustrin tycks långt borta.

Hemma i Vasa är Hilda kvar, fortfarande en bomullsängel i en industri allt mer pressad av automatisering och konkurrens från både Sverige och fjärran länder. Gretas bror Jonni är kvar på Algots i Borås och förälskar sig i Maija på kursen Ny i Sverige. Föga anar Greta hur framtiden ska gestalta sig och vilka konsekvenser att en gång lämna sin hembygd ska få.

Med Londonflickan fortsätter Susanna Alakoski den svit romaner om kvinnors liv, arbete och längtan under nittonhundratalet, som inleddes med den kritikerrosade Bomullsängeln. Det är en berättelse om arbete, kärlek och vänskap där vardagsliv och världspolitik är trådar i samma väv.

Sagts om Bomullsängeln:

Ljuvlig epik Kulturnyheterna,/ SVT

En poetisk och urstark läsupplevelse om kamp, kvinnoliv och Finlands våldsamma historia./ M-magasin

Det här är en läs- och lärupplevelse som ingen borde missa./ Skånska Dagbladet

 

Om författaren

Susanna Alakoski debuterade 2006 med romanen Svinalängorna, som belönades med Augustpriset. 2010 kom hennes andra roman, Håpas du trifs bra i Fengelset (2010). Hon har dessutom givit ut två dagboksessäer: Oktober i Fattigsverige (2012) och April i Anhörigsverige (2015).

2019 utkom Bomullsängeln, första boken i en kvinnohistorisk romansvit där vi får följa fyra generationer kvinnor mödrar och döttrar i Finland och Sverige. Londonflickan är andra delen i sviten.

Om uppläsaren

Katarina Ewerlöf är en av Sveriges mest anlitade uppläsare av ljudböcker. Ewerlöf är utbildad på Teaterhögskolan i Stockholm och har arbetat både på Dramaten och Stadsteatern. Mest känd för den bredare publiken kanske genom Tomten är far till alla barnen för vilken hon fick en guldbagge i kategorin bästa kvinnliga huvudroll.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Londonflickan
  2. +
  3. Finnjävlar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Finnjävlar av Susanna Alakoski, Seluah Alsaati, Ivar Andersen, Maziar Farzin, Eija Hetekivi Olsson (pocket).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Susanna Alakoski