Slutbantat : förstå din kropp och få en vikt som håller livet ut (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2020-01-02
Förlag
Bonnier Fakta
Dimensioner
211 x 135 x 13 mm
Vikt
189 g
SAB
Vmbb
ISBN
9789178870868
Slutbantat : förstå din kropp och få en vikt som håller livet ut (storpocket)

Slutbantat : förstå din kropp och få en vikt som håller livet ut

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Storpocket,  Svenska, 2020-01-02
159
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Har du också kämpat med vikten i många år? Ibland har det kanske gått åt det håll du vill, men ofta hamnar du förr eller senare tillbaka till ursprungsläget med några eller många kilo fler än du önskar. Självrannsakan och en känsla av misslyckande ligger nära till hands men Erik Hemmingsson, med över tjugo års erfarenhet av forskning på övervikt, menar att det är inte din karaktär det är fel på.

Vi föds med olika fysiologiska förutsättningar, vissa har lätt att gå upp i vikt medan andra kan äta i princip vad som helst och ändå håller sig trådsmala genom hela livet. Kroppen motarbetar dessutom viktminskning på olika sätt, och forskning visar att övervikt är starkt kopplat till vårt inre. Visste du att övervikt kan bero på hur du hade det när du var liten, i vilket område du är född, om du har stressat mycket under ditt liv, vilka föräldrar du växte upp med eller om du haft svåra livshändelser? Allt detta påverkar vad vi äter, hur vi äter och inte minst varför vi äter.

Vi behöver alla lära oss mer om vår aptit och mättnad, som många aldrig riktigt lärt sig lyssna på, och som heller inte fungerar speciellt bra hos många överviktiga. I Slutbantat finns verktygslådan där du få olika verktyg att förstå dig själv och ditt ätbeteende bättre men också hållbara strategier och en genomgång av vilken mat som du ska satsa på.

"Slutbantat är en av de bättre hälsoböckerna på marknaden."

Annette Sjöberg, BTJ-häftet nr 4, 2019

"Som beteendevetare men även som generalsekreterare har jag har läst många böcker om övervikt och fetma men har aldrig läst något så här bra!"

Jenny Vinglid, generalsekreterare för HOBS
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Slutbantat : förstå din kropp och få en vikt som håller livet ut
 2. +
 3. Prata känslor med barn : känsloboken för viktiga vuxna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Prata känslor med barn : känsloboken för viktig... av Reyhaneh Ahangaran (inbunden).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Slutbantat : förstå din kropp och få en vikt som håller livet ut. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Psykologiska faktorer på övervikt
  Annika , 4 maj 2023

  Fick en del livslånga nya insikter på övervikt, men inga direkta råd. Det psykiska måendet under barn och tonårstid har tydligen stor inverkan på vår övervikt.

 2. Viktigt och spännande
  Inga-Lill Nilsson, 6 oktober 2021

  Boken innehåller en rad faktorer jag aldrig funderat på, som påverkar min vikt och mitt mående. Hur vi påverkas hela livet av vår uppväxt. Att kroppen inte glömmer.
  Saknar att även annan mat än skräpmat påverkar, kanske ett tydliggörande vad som ingår i begreppet skräpmat. Är det all processad mat?

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Erik Hemmingsson

 • Kriget mot kroppen

  Erik Hemmingsson, Stina Wollter

  Alldeles för många tvingas idag leva med vikthets och fettfobi i en dietkultur som stjälper mer än hjälper. Överviktsforskaren Erik Hemmingsson och konstnären Stina Wollter delar här chockerande vittnesmål om viktmobbning, både från samhället i st...

 • Vardagsmotion : vägen till hållbar hälsa : fysisk aktivitet, viktkontroll och beteendeförändring

  Johan Faskunger, Erik Hemmingsson

  Bättre hälsa, kontroll över vikten, god kondition och psykiskt välbefinnande ... Fördelarna med fysisk aktivitet är många och tycks säkert självklara - och ändå är det så svårt att komma igång! I den här boken presenteras inga magiska snabbantning...